Шевченко має відмовитися від резидентства Великої Британії, якщо хоче стати президентом УАФ – юрист

Поділитися
Шевченко має відмовитися від резидентства Великої Британії, якщо хоче стати президентом УАФ – юрист © Андрій Шевченко / Facebook
У Великій Британії також живуть його дружина і діти, усі вони не мають українського громадянства.   

Якщо Андрій Шевченко дійсно претендує на посаду президента Української асоціації футболу, то він має визначитися, де хоче жити і працювати - у Великій Британії, резидентом якої він є, чи все ж таки в Україні. Про це у своєму блозі на "Цензор" пише експерт з питань державної безпеки, генерал-майор юстиції Василь Вовк. 

І, за його словами, Шевченко обере Україну. 

«Журналіст Ігор Бурбас звертає увагу на один цікавий нюанс: "…Шевченко є резидентом Великої Британії, а цей статус зобов’язує його перебувати у цій країні мінімум 183 дні з 365 у календарному році. Керувати українським футболом дистанційно - це не діло, тому на двох стільцях теж не всидиш. Тут або резидентом залишатись і забути про президентство, або навпаки. Цікаво, що обере Шевченко?.." Впевнений, Шевченко А.М. зробить вибір на користь України!» - написав Вовк. 

Сам Шевченко до цього часу не коментував ані своє британське резидентство, ані умови, за яких він готовий від нього відмовитися, щоб проживати та повноцінно працювати в Україні. 

Про британське резидентство Шевченка стало відомо після розслідування Bloomberg стосовно багаторічного спільного бізнесу українського ексфутболіста і російського мільярдера Романа Абрамовича. У Великій Британії також живуть його дружина, діти, усі вони не мають українського громадянства. 

Нагадаємо, раніше Шевченко обіцяв піти з посади віцепрезидента Національного олімпійського комітету через те, що членами Комітету є представники заборонених проросійських партій. До цього часу Шевченко так і не оприлюднив свою заяву про звільнення, а тому й залишається працювати в НОК. Поряд із ним у комітеті наразі працюють щонайменше 15 екс-"регіоналів" та членів ОПЗЖ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі