За президента УАФ Павелка та генсека Запісоцького внесли заставу

Поділитися
За президента УАФ Павелка та генсека Запісоцького внесли заставу Павелка підозрюють у присвоєнні коштів © УАФ
Обидва фігуранти справи опиняться на волі.

За президента Української асоціації футболу (УАФ) Андрія Павелка та генерального секретаря організації Юрія Запісоцького внесено заставу, тож фігуранти справи про корупцію зможуть залишитися на волі.

Про це повідомив журналіст Костянтин Андріюк.

За інформацією джерела, дві застави по 9 мільйонів 880 тисяч гривень внесла компанія "УАФ Маркетинг".

Офіс генпрокурора опублікував подробиці справи, яку розглядає Печерський суд. Павелка та Запісоцького підозрюють у заволодінні 26,5 млн гривень.

"За даними слідства, під час закупівлі обладнання для будівництва заводу із виготовлення штучного покриття для футбольних майданчиків, посадовці УАФ заволоділи 26,5 млн грн. В подальшому вони легалізували частину цих коштів", - сказано в повідомленні Офісу генпрокурора.

Нагадаємо, раніше для Павелка та Запісоцького було обрано запобіжний захід у вигляді двох місяців тюремного ув'язнення з можливістю внесення застави.

Юрист у справі УАФ Денис Бугай дав коментар "Українській правді" щодо цієї ситуації:

"Слідство заявляє, що є заволодіння коштами УАФ. Це неправда. Кошти, про які йде мова, – це була виплата за послуги, які надавав УАФ відомий футбольний суддя П'єрлуїджі Колліна. Вони мали всі ці докази, але ці докази в суд не передали, а сховали.

Це кримінальне провадження більше 3 років розслідувалося НАБУ, і Офіс генерального прокурора прийшов до висновку ще рік тому, що будь-яких ознак злочину зі сторони Павелка немає, і передав цю справу в поліцію. І от пройшов рік – і чомусь ні з того ні з сього, без будь-яких додаткових дій була пред’явлена ця  підозра. Крім того, у справі повністю відсутня експертиза".

Нагадаємо, на початку листопада суд відмовив прокурорам у арешті співробітників УАФ у справі про розтрату коштів УЄФА через офшорну компанію.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі