Суд відмовив прокурорам в арешті співробітників УАФ по справі УЄФА

Поділитися
Суд відмовив прокурорам в арешті співробітників УАФ по справі УЄФА
Справа стосується розтрати коштів УЄФА через офшорну компанію.

Сьогодні Голосіївський районний суд м. Києва відмовив прокурорам у бажанні арештувати директорку Департаменту фінансів УАФ Сагайдак Євгенію Степанівну, повідомляє Delo.

Прокуратура клопотала про арешт із можливістю космічної застави - у розмірі 80 млн грн. Суд у задоволенні цього клопотання відмовив повністю, постановивши рішення про застосування до Євгенії Сагайдак домашнього арешту.

2 листопада, через відсутність доказів вини, прокурорам також було відмовлено й у клопотанні про арешт Генсека УАФ Юрія Запісоцького. Суд натомість застосував до нього всього лише особисте зобов’язання

Справа, в рамках якої тривають спроби переслідування представників УАФ стосується розтрати коштів УЄФА через офшорну компанію «Ньюпорт Менеджмент». Остання стала відома після розслідування Der Spiegel, що встановили зв’язок офшору із власником «Динамо» Григорієм Суркісом. 

В УАФ, коментуючи вказане провадження, наголошували, що саме чинне керівництво Асоціації виявило багаторічну непрозору схему використання грошей УЄФА та ліквідувало її.

«Підкреслюємо, що заявником у цьому провадженні виступила сама Українська асоціація футболу, водночас відомі обставини вказують на причетність до протиправних схем освоєння коштів попереднього керівництва організації (на той час – ФФУ). Діяли такі схеми понад 20 років, а були ліквідовані тільки зі зміною очільників асоціації. Тобто саме чинне керівництво УАФ їх повністю припинило, що, вочевидь, і спровокувало тепер спроби помсти з боку зацікавлених осіб», - підкреслювали юристи УАФ

Нагадаємо, що спроби кримінального переслідування своїх колег віцепрезидент УАФ Олег Протасов назвав замовними і пов’язав їх з діяльністю проросійських «пішаків» в Україні. 

І ще нагадаємо, що активні дії з кримінального переслідування представників УАФ співпали із гучними публічними нападками на Будинок футболу збоку, зокрема, експрезидента «Рух» Григорія Козловського. Той після кулуарних перемовин з Григорієм Суркісом, закликав до проведення футбольного перевороту та революції в Україні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі