Українську збірну розгромлено росіянами напередодні Євробаскету

Поділитися
Українську збірну розгромлено росіянами напередодні Євробаскету Українці поступилися росіянам боротьбою під кільцем © tacopshq.com
Українці готуються до чемпіонату Європи, який стартує на початку вересня у Словенії.

Збірна України з баскетболу поступилася Росії 70:86 у черговому контрольному поєдинку в рамках підготовки до Євробаскету-2013. Цей матч став заключним перед від'їздом українців до Словенії, де і відбудеться чемпіонат Європи.

Українці жваво почали матч, повівши 12:2: такий ривок виявився реальним завдяки вдалим діям під своїм кільцем і точним влучанням українських снайперів - натуралізованого американця Пуха Джетера і Сергія Гладиря, що грає в сильному чемпіонаті Іспанії. У підсумку "синьо-жовтим" вдалося зберегти перевагу до кінця першої чверті. Однак потім завдяки вдалій грі російської зірки Олексія Шведа (часом - грубої), росіяни пішли на велику перерву, ведучи в два очки.

Відпочивши, українці дещо "посипалися": не пішла гра у єдиного представника України в НБА В'ячеслава Кравцова, який провалив дії під своїм кільцем. Росіяни підключили свою атакувальну лінію і в підсумку довели свою перевагу до 16 балів, не давши українцям вийти за межі 7-ї десятки.

Росія - Україна- 86:70 (13:24, 23:14, 26:14, 24:18)

Росія: Швед (23), Фрідзон (17), Моня (11 + 7 підбирань), Антонов (11), Валієв (6), Воронов (5 + 5 перехоплень), Карасьов (5), Понкрашов (5), Соколов (3), Хвостов, Саврасенко, Кулагін.

Головний тренер: Василь Карасьов

Україна: Мішула (11), Гладир (10), Джетер (9), Зайцев (8 + 5 підбирань + 7 втрат), Кравцов (8), Корнієнко (4), Натяжко (4), Пустозвонов (4), Тимофеєнко (4), Глєбов (2), Стефанишин (2), Забірченко (2), Липовий (2), Пустовий.
Головний тренер: Майк Фрателло

28 серпня. Хімки, БЦ "Хімки".

Зазначимо, що підопічні американського фахівця Майка Фрателло в цілому провели вже 9 поєдинків, відсвяткувавши перемоги лише у трьох з них. Втім, слід враховувати й те, що суперниками українців були досить майстерні європейські та азіатські колективи - так, окрім Росії, збірна програла Китаю, Словенії, Сербії і Туреччині. Але при цьому були обіграні Польща, Македонія, Швеція.

Втім, вже зараз помітні проблеми українців в організації атаки - розігруючий Джетер нехай і виглядає добре у наборі очок, але з іншого боку, поки не може впоратися з роллю диригента гри. Складнощі є і з третіми номерами команди - швидкі форварди у зв'язку з відсутністю Артура Дроздова і відрахуванням Дениса Яковлєва стали великим дефіцитом у команді Фрателло.

До речі, ситуація з форвардом "Будівельника" досі невідома: буквально у прямому сенсі слова зник зі збору національної команди і так і не з'явився в розташуванні свого клубу.

Як би там не було, багато в чому все буде залежати від того, як українці проведуть стартові поєдинки Євробаскету.

Нагадаємо, чемпіонат Європи стартує 4 вересня у Словенії, а українська команда проведе свій перший матч на турнірі проти Бельгії. !zn

Читайте також:

Збірна України з баскетболу все-таки їде на Чемпіонат Європи

"Будівельник" підписав колишнього баскетболіста "Майамі" і "Сан-Антоніо"

Южненський "Хімік" представить Україну у баскетбольному Єврокубку

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі