Українець Стаховський вперше за три роки вийшов у півфінал турніру АТР

Поділитися
Українець Стаховський вперше за три роки вийшов у півфінал турніру АТР © apiainternational.com.au
Напередодні старту Australian Open український тенісист зумів зломити опір австралійця Матошевіча, і тепер побореться за вихід у фінал великих змагань у Сіднеї.

Український тенісист Сергій Стаховський обіграв у чвертьфіналі турніру у Сіднеї австралійця Марінко Матошевіча 6:4, 6:3 і у півфіналі зустрінеться з ще одним представником Зеленого Континенту Бернардом Томічем, який обіграв ще одного українця Олександра Долгополова.

Відзначимо, що востаннє Стаховський виходив у півфінал на турнірі ATP у серпні 2010 року. Тоді киянину в американському Нью-Хейвені киянину підкорився його останній на сьогоднішній момент одиночний титул ATP.

Матч з австралійцем тривав 1 годину 12 хвилин: запорукою успіху Стаховського стала вдала гра на подачі, впевнені дії біля сітки, а також кращий прийом подачі суперника. За поєдинок 27-річний киянин зробив 4 брейки, а також сім разів подавав на виліт. Загалом, Стаховський продемонстрував всі свої позитивні якості і повністю переграв опонента.

У півфіналі на Стаховського чекає більш майстерний гравець, яким є 21-річний Томіч, який обіграв в 1/4 фіналу Олександра Долгополова 6:3, 6:4.

Молодий талант, який знаходиться у топ-50 світового рейтингу, перевершує майбутнього суперника за декількома компонентами, однак при цьому на боці Стаховського - досвід і тенісний інтелект. У випадку, якщо йому вдасться втілити свій план на гру, вболівальники стануть свідками чергового звершення у зигзагоподібній кар'єрі українського тенісиста.

До речі, в історії протистоянь Томіча і Стаховського є лише один матч - австралієць був сильнішим за українця в першому раунді Мастерса в Майамі в 2012 році - 7:6, 6:3.

Як би там не було, але до старту Australian Open в Мельбурні Стаховський підходить в прекрасній готовності і в хорошому настрої.

Відзначимо, що в даний момент триває кваліфікація турніру, в якій за потрапляння в основну сітку б'ється кілька українських тенісистів. Так вже на першій стадії квалифайна вилетіла Людмила Кіченок, а от Анастасія Васильєва та Юлія Савчук продовжать боротьбу у другому раунді. !zn

Читайте також:

Тенісист Сергій Бубка повернувся у великий спорт після серйозної травми

Роджер Федерер вперше за 10 років покинув "топ-4" - через програш Сергію Стаховському

Іспанського тенісиста дискваліфікували на п'ять років за зв'язки з "російською мафією"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі