Українці невдало стартували на чемпіонаті світу з боксу

Поділитися
Українці невдало стартували на чемпіонаті світу з боксу Дмитро Митрофанов - одна з надій української збірної на ЧС в Алмати © football.ua
У стартових матчах світової першості у Казахстані українці зазнали поразки.

На чемпіонаті світу з боксу в казахстанському місті Алмати, що стартував у вихідні, українська збірна поки що не здобула жодної перемоги.

Поки українські боксери зазнають поразки у першому раунді змагань - Олександр Шепелюк (категорія до 60 кг) поступився Шихрійору Ахмедову з Таджикистану, у наймолодшій категорії до 49 кг кримчанин Вадим Кудряков програв російському бійцеві Бєліку Галанову. Також один із лідерів збірної, на якого тренерський штаб плекав великі надії, В'ячеслав Кісліцин, програв у трьох раундах ізраїльтянину Ігорю Лазарєву.

Всього у складі української збірної було 10 боксерів - сімом бійцям ше треба вийти на ринг. До речі, у нинішній збірній лише один боксер - Микола Буценко - вже брав участь у чемпіонатах світу. Раніше представник категорії до 56 кг брав участь на форумі-2011 у Баку, а в сезоні-2013 здобув срібло європейської першості у Мінську.

Таким чином, нинішня збірна України на чемпіонаті світу - одна з найменш досвідчених за останні роки: після переходу в професіонали "золотого покоління" чемпіонів світу Тараса Шелестюка, Олександра Усика і Василя Ломаченка, тренерський штаб зробив ставку на молодих спортсменів. Втім, у нинішній команді виявилося кілька боксерів, які вже давно пережили молодіжний період, проте при цьому перебували в тіні більш титулованих партнерів.

Так, у категорії до 64 кг, замість олімпійського та світового призера Дениса Берінчика, на ЧС вирушив Кислицин, який добре зарекомендував себе у змаганнях WSB-2012/13. Однак, як бачимо, йому не вдалося виправдати покладену на нього довіру.

Частина лідерів збірної - Олександр Гвоздик, Денис Пояцика заліковують травми, тому опинилися поза складом. Павло Іщенко, що виграв на ЧЄ-2013 золоту медаль, спочатку не планував участь на ЧС, в такій самій ситуації опинився і бронзовий призер ЧЄ і чемпіон світу Євген Хитров.

На думку фахівців, найбільш реальними претендентами на медалі ЧС-2013 з української команди можна вважати Буценка і Дмитра Митрофанова (категорія до 75 кг).

Відзначимо, що нинішній чемпіонат світу - перший в історії, на якому спортсмени будуть виходити у ринг без захисних шоломів. Також на ЧС буде вперше застосовано систему підрахунку очок як у професійному боксі - її вже було протестовано на ЧЄ і декількох інших великих стартах. Всього до Алмати прибуло майже 580 боксерів зі 116 країн - це рекордна кількість. !zn

Читайте також:

Чемпіонський бій Ломаченка під загрозою зриву

На юнацькому чемпіонаті світу з боксу в Києві українці завоювали п'ять медалей

Кличко пообіцяв Олександру Усику поступове сходження на вершину світового боксу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі