У WADA розповіли, що чекає на Україну після скандалу з допінг-пробами

Поділитися
У WADA розповіли, що чекає на Україну після скандалу з допінг-пробами Остаточне рішення ухвалить виконавчий комітет WADA © BBC
Країні можуть запропонувати коригувальні заходи.

Президент Всесвітньої антидопінгової агенції (WADA) Вітольд Банька розповів про розслідування по справі Національного антидопінгового центру України (НАДЦУ).

"Звіт лежить на моєму столі. Він показав серйозне порушення правил, починаючи з 2012 року. Можливо, якби агентство дотримувалося правил, низка спортсменів зі збірної України пропустила б Олімпійські ігри через відсутність необхідної кількості тестів.

WADA чекає на рекомендації нашого комітету з відповідності, остаточне рішення ухвалить виконавчий комітет. Україні буде запропоновано коригувальні заходи. У разі, якщо вони не реалізовуватимуться, на українське агентство чекають серйозні наслідки", - сказав Банька в інтерв'ю "Матч ТВ".

Нагадаємо, у звіті WADA йдеться про те, що Національний антидопінговий центр України (НАДЦУ) систематично порушував міжнародні стандарти тестування, попереджаючи спортсменів про проведення перевірок заздалегідь.

Раніше повідомлялося, що директор антидопінгового центру України подав у відставку після доповіді WADA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі