WADA звинуватило антидопінговий центр України у махінаціях із пробами спортсменів

Поділитися
WADA звинуватило антидопінговий центр України у махінаціях із пробами спортсменів WADA звинуватила Україну в грубому порушенні антидопінгового кодексу © BBC
Схема працювала із 2012 року.

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) представило звіт, в якому Національний антидопінговий центр України (НАДЦУ) звинувачено у порушенні міжнародних стандартів тестування спортсменів.

В офіційній доповіді зазначено, що розслідування "Операція Геркулес" було розпочато у 2019-му році. Його підсумком стали докази, що з 2012 року НАДЦУ проводив тестування спортсменів на допінг за попереднім повідомленням.

Схема працювала із 2012 року. Дані свідчать про те, що НАДЦУ зв'язувався зі спортсменами та тренерами та запрошував їх скласти тести на допінг за день до процедури. Ця практика застосовувалась перед важливими міжнародними турнірами.

Крім того, у 2021 році НАДЦУ повідомив про шість проб, які були взяті у змагальний період, як про тести, які робилися в період між турнірами. Це робилося, щоб спортсмен встиг скласти необхідну кількість таких позазмагальних тестів перед Олімпіадою в Токіо.

В рамках операції також розслідувалася діяльність Федерації легкої атлетики України, але доказів щодо існування допінг-схем знайдено не було.

Нагадаємо, одразу троє українських легкоатлетів не змогли поїхати на Олімпіаду до Токіо, оскільки не встигли здати всі необхідні проби на допінг.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі