У матчі першого туру "Динамо" володіло м'ячем більше, ніж "Шахтар", "Металіст" і "Дніпро"

Поділитися
У матчі першого туру "Динамо" володіло м'ячем більше, ніж "Шахтар", "Металіст" і "Дніпро"
Кияни перевершили головних конкурентів у деяких статистичних показниках, однак при цьому не зуміли перемогти свого суперника.

Київське "Динамо" у невдалому першому турі чемпіонату Прем'єр-ліги України перевершило головних конкурентів у боротьбі за чемпіонство за кількома статистичними показниками.

Як повідомляє газета "Команда", згідно з InStat Football, у матчі з "Волинню", який завершився внічию 1:1, динамівці показали найкраще володіння м'ячем серед команд Прем'єр-ліги - 66 %. На три пункти у цьому показнику кияни випередили "Шахтар", на 7 - "Дніпро" та на цілих 12 відсотків позаду виявився "Металіст".

Нагадаємо, що ці команди вважаються головними конкурентами киян у боротьбі за чемпіонство. Донеччани, дніпряни і харків'яни, на відміну від "Динамо", свої поєдинки у першому турі виграли: "Дніпро" розгромив "Арсенал" 3:0, "Шахтар" переміг "Говерлу" 2:0, а "Металіст" виявився сильнішим за донецького "Металурга" 1:0.

Що стосується інших статистичних фактів, то і в деяких із них "Динамо" - головна дійова особа. Так, кияни виграли першість за тактико-технічними діями, їх у киян 1000. Далі йде "Дніпро" (970), "Шахтар" - лише п'ятий у цьому списку (868). Гравці у синьо-білих футболках стали найкращими за виграними єдиноборствами - 210 (77 в атаці, 84 в обороні і 49 верхових). Динамівці Євген Хачеріді, Денис Гармаш і Данилу Сілва лідирують за цим показником.

Що ж все-таки завадило динамівцям перемогти? Видання зазначає, що швидше за все, що стосується статистики, кияни дещо відстали від конкурентів у таких важливих компонентах як удари по воротам (10 ударів і 13-те місце серед всіх команд!), точність передач і кількість точних передач у штрафний - у передачах підопічні Олега Блохіна поступилися не лише лідируючій трійці, але і "Карпатам", "Севастополю" і "Говерлі".

Нагадаємо, що гол, який кияни пропустили у матчі з "Волинню" на другій хвилині, став одним із найшвидших у ворота "Динамо" на домашньому стадіоні за всю історію незалежного українського футболу.

Наступний матч "Динамо" проведе 20 липня на виїзді проти ужгородської "Говерли". !zn

Читайте також:

До рекордної "сотні" дніпрянину Євгену Селезньову залишився один точний удар

Саленко нарешті задоволений динамівськими нападниками

Daily Mail: англійський футбол поступово вмирає

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі