У Китаї українським шпажисткам заборонили розгорнути банер про вбитих Росією спортсменів

Відео
Поділитися
У Китаї українським шпажисткам заборонили розгорнути банер про вбитих Росією спортсменів FIE бореться з обговоренням теми війни в Україні © fie.org
Нагадати про війну в Україні не дозволила Міжнародна федерація фехтування.

Представники Міжнародної федерації фехтування (FIE) завадили українським шпажисткам розгорнути банер "Янголи спорту", присвячений загиблим на війні з Росією спортсменам.

Це сталося на Кубку світу у китайському Нанкіні, про що повідомила Національна федерація фехтування України у Facebook.

"Ви кажете, що політиці не місце у спорті? Тепер дозвольте запитати вас: як можна займатися спортом, коли близько 343 спортивних об'єктів знищено, а понад 250 спортсменів більше ніколи не змагатимуться? Росія порушує всі олімпійські цінності. FIE намагається приховати правду за допомогою погроз та обмежень, намагаючись змусити нас мовчати. Чим це відрізняється від російської політичної стратегії?", – сказала шпажистка збірної України Дар'я Варфоломеєва.

Українки планували повісити банер на одній із трибун, але організатори цьому завадили. Також усім спортсменам було заборонено використовувати наліпки на масках на підтримку України.

Нагадаємо, раніше цього місяця Міжнародна федерація фехтування ухвалила рішення про допуск росіян та білорусів до змагань. Воно набуде чинності вже у квітні.

Федерація фехтування України при цьому оголосила про бойкот турнірів за участю росіян та білорусів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі