Міжнародна федерація фехтування ухвалила рішення про допуск росіян та білорусів до змагань

Поділитися
Міжнародна федерація фехтування ухвалила рішення про допуск росіян та білорусів до змагань Росіян вирішили повернути у міжнародні турніри з фехтування © Eurosport
Спортсмени із країни-агресора та її партнера знову зможуть виступати на міжнародній арені.

Міжнародна федерація фехтування (FIE) ухвалила рішення дозволити спортсменам із Росії та Білорусі знову виступати на турнірах під егідою організації.

Про це повідомляє Inside the games.

Позачерговий конгрес FIE провів низку голосувань, за підсумками яких було вирішено повернути представників двох країн до міжнародного спорту "за умовами нейтральності та індивідуальним допуском".

В індивідуальних турнірах за повернення росіян та білорусів набралося 89 голосів, проти – 46. У командних турнірах за – 85 голосів, проти – 51. 88 голосів підтримали повернення на турніри офіційних осіб, а проти набралося 48 голосів.

Дві спроби Федерації фехтування України відкласти голосування не мали успіху.

Очікується, що зняття заборони набуде чинності у квітні, після чого росіяни та білоруси зможуть поїхати на чемпіонати світу та Європи влітку та брати участь у відборі на Олімпіаду-2024 у Парижі.

Залишається відкритим питання заборони прапорів та гімнів обох країн. Все залежатиме від рекомендацій Міжнародного олімпійського комітету.

Нагадаємо, Міжнародної федерацією фехтування керував російський мільярдер Алішер Усманов, який покинув цю посаду після початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну. Нині виконувачем обов'язків президента FIE є грек Еммануель Каціадакіс.

Минулого року Федерація фехтування України закликала міжнародну федерацію заблокувати повернення росіян.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі