Федерація фехтування України закликала міжнародну федерацію заблокувати повернення росіян

Поділитися
Федерація фехтування України закликала міжнародну федерацію заблокувати повернення росіян НФФУ вимагає продовжити санкції проти РФ та Білорусі © НФФУ
Українська сторона розраховує, що санкції не буде знято.

Національна федерація фехтування України (НФФУ) надіслала листа до Міжнародної федерації фехтування (FIE) з проханням не відходити від повного усунення спортсменів з Росії та Білорусі.

Про це повідомляє Inside the Games.

Президент НФФУ та міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт звернувся до тимчасово виконуючого обов'язки президента FIE Еммануеля Каціадакіса на тлі розмов про те, що росіяни та білоруси можуть бути допущені до турнірів під нейтральним прапором.

"Заборона на участь усіх російських та білоруських спортсменів у всіх міжнародних змаганнях була демонстрацією того, що цивілізована міжнародна спільнота проти військової агресії в сучасному світі. Закликаємо не допустити повернення російських та білоруських спортсменів на міжнародну спортивну арену навіть під нейтральним прапором.

Представники країн-агресорів не можуть бути частиною чесного олімпійського спорту, доки Росія продовжує цю кровопролитну війну", – сказано у зверненні.

На початку червня FIE відхилила запит російських спортсменів, які хотіли виступати у нейтральному статусі. Раніше стало відомо, що розмови про можливе повернення росіян на міжнародну арену почалися на рівні Міжнародного Олімпійського комітету та Олімпійського та Паралімпійського комітетів США (USOPC).

Раніше про можливий допуск росіян до змагань у фехтуванні заявила українська фехтувальниця Ольга Харлан.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі