Триразового переможця єврокубків "Парму" оголошено банкрутом

Поділитися
Триразового переможця єврокубків "Парму" оголошено банкрутом У травні 1999 року "Парма" розгромила у фіналі Кубка УЄФА "Марсель" © Спорт-Экспресс
Команда з більш ніж столітньою історією, переможними традиціями і трофеями дограє чемпіонат Серії А до кінця, а потім зникне з футбольної карти світу.

Команда італійської Серії А "Парма" оголошена банкрутом. Тим не менш, завдяки фінансовій допомозі від Федерації футболу Італії "жовто-сині" все ж дограють сезон-2014/15 до кінця. Додамо, що зараз італійці йдуть на останньому, 20-му місці в турнірній таблиці.

Повідомляється, що борги команди, яка за свою більш ніж 100-річну історію жодного разу не вигравала скудетто, зате кілька разів вигравала Кубок Італії, досягли 100 мільйонів євро. Пармезанці з-за фінансових проблем вже не змогли провести кілька ігор чемпіонату. Гравцям і працівникам давно не виплачують зарплату, практично всі клубне майно давно заарештовано. Нещодавно президента клубу Джампьетро Маненти заарештували за підозрою у відмиванні грошей. Також арешту піддалося два десятка осіб, причетних до фінансової діяльності клубу.

протягом 90-х "Парма" була однією з кращих команд не тільки Італії, але і всієї Європи. У 1997-му вона посіла друге місце в серії А, всього на два очки відстають від "Ювентуса". У 92-му і 99-му виграла Кубок Італії, в 93-м - Кубок кубків, в 95-му - перший з двох своїх Кубків УЄФА. Останній трофей - третій за рахунком кубок країни - "хрестоносці" взяли в 2002-м.

Проте невдовзі фінансових проблем з концерном "Пармалат", а також звинуваченнями керівництва корпорації в різного роду податкових махінаціях, у "Парми" почалися важкі часи. У 2008 році італійці вилетіли в Серію, але незабаром зуміли повернутися в еліту, закріпившись у ній на кілька сезонів. Втім, 2014 рік став фатальним для клубу.

Додамо, що у зірковій команді 1990-х виступали такі відомі футболісти як Джанлуїджі Буффон, Фабіо Каннаваро, Хуан Верон, Лилан Тюрам, Ернан Креспо, Діно Баджо і багато інших. До речі, Буффон надовго став одним з найкращих воротарів Європи і досі захищає кольори "Ювентуса", який напередодні пробився в 1/4 фіналу Ліги Чемпіонів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі