Тренер Латвії запропонував назвати одну з вулиць Мінська на честь арбітра, що засудив його хокеїстів

Поділитися
Тренер Латвії запропонував назвати одну з вулиць Мінська на честь арбітра, що засудив його хокеїстів Тед Нолан дав досить іронічне пояснення діям суддів © rationallibertariancorner.com
Канадський фахівець Тед Нолан вважає, що у вирішальний момент в напруженому протистоянні його підопічних з білорусами арбітри допомогли господарям чемпіонату світу. Поступившись Білорусі, Латвія практично втратила шанси на 1/4 фіналу турніру.

Збірна Латвії поступилася 1:3 Білорусі чемпіонаті світу з хокею у Мінську, практично без шансів на перший за кілька років чвертьфінал світових першостей.

Матч географічних сусідів, які на хорошому рівні проводять мінський чемпіонат, запам'ятався не тільки закинутими шайбами, але й напруженою боротьбою між хокеїстами, яка часто переходила межі правил.

У результаті, кращими в такому хокеї виявилися господарі льоду, які оформили довгоочікуваний вихід в 1/4 фіналу. А збірній Латвії тепер необхідно обіграти швейцарців, щоб випередити у боротьбі за 4-те місце Фінляндію. Нагадаємо, що і бронзові призери Сочі-2014, володарі срібла ЧС-2013 приїхали до Мінська в ослаблених складах.

Як би там не було, але Білорусь отримала прихильність арбітрів у потрібний час: за півхвилини до фінальної сирени латвієць Каспарс Даугавіньш відправив шайбу у ворота натуралізованого канадця Кевіна Лаланда при грі у форматі "6 на 4" (наставник латвійців Тед Нолан зняв Едгарса Масальскіса з гри, а Володимир Денисов відбував штраф), але арбітри блискавично прийняли рішення не зараховувати взяття воріт, оскільки Гінтс Мейя, на їхню думку, несанкціоновано перебував у площі воріт.

А незабаром білоруси вразили порожні ворота суперника, знявши всі питання про переможця - 1:3. Антонін Ерабек і американець Кіт Кавал.

Перепетії матчу - бійки, видалення, незарахована шайба Латвії - знайшли відображення і в післяматчевих подіях. Гравцям вдалося уникнути фізичних розборок (рівень організації чемпіонату світу, а також конструкція сучасної арени виключає подібні ситуації), зате в хід вступили слова.

"Не хочу проявити неповагу до команди Білорусі, але я не знаю, як можна назвати те, що сталося", - сказав після гри Тед Нолан.

"Мені потрібно буде ще переглянути відео, але з моєї позиції було чітко видно, що арбітри не зарахували чистий гол. Мені здалося, що судді дуже поспішали в бар, тому вирішили не дивитися відеоповтор шайби Даугавіньша. Тепер цей суддя - найпопулярніший чоловік у Білорусі. Вони навіть можуть назвати на його честь одну з вулиць у Мінську", - обурився канадський фахівець, коментуючи дії арбітрів - чеха Антоніна Ерабека і американця Кейта Кевала.

Втім, латиші самі віддали перемогу супернику, коли відпустили його на дуже велику відстань: на початку першого періоду підопічні канадця Глена Хенлона протягом півхвилини двічі вразили ворота Латвії, що дало їм можливість грати за результатом, що залишився. А на те, щоб наздогнати опонента в "бордово-білих" просто не вистачило часу.

Примітно, що напередодні зустрічі з Латвією президент Білорусі Олександр Лукашенко натякнув: поразка в цьому поєдинку "зіпсує настрій людям".

Відзначимо, що в групі, де виступає Латвія і Білорусь, переможцем стала Росія, в октеті А на перемогу претендує Канада і Швеція.

Визначено невдах чемпіонату - як і очікувалося, ними стали Італія і Казахстан - саме з цими командами Україна буде боротися за потрапляння в чемпіонат-2016.

Заключні матчі попереднього раунду відбудуться 20 травня, а 22-го числа стартують чвертьфінали! zn

Читайте також:

Сочі-2014: у поразці США росіяни звинуватили американського арбітра

"Металург" врятував російський хокей, завоювавши Кубок Гагаріна в боротьбі з чеською командою(ВІДЕО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі