Російські хокеїсти взяли переконливий реванш у США за минулі невдачі

Поділитися
Російські хокеїсти взяли переконливий реванш у США за минулі невдачі © oilnewskz.com
За образливі і фатальні поразки від американців на ЧС-2013 Олімпійських іграх у Сочі росіяни відплатили розгромом на світовій першості, що проходить у ці дні у Мінську.

Збірна Росії розгромила США 6:1 у третьому турі чемпіонату світу з хокею (топ-дивізіон), який у ці дні проходить у столиці Білорусі.

Росіяни з новим наставником Олегом Знарком і головною зіркою Олександром Овечкіним не залишили американцям ні єдиного шансу. У ворота досвідченого Тіма Томаса за півматчу влетіло чотири шайби, що фактично зумовило результат зустрічі принципових суперників. У третьому періоді росіяни добили "зірково-смугастих" - 6:1.

Таким чином, росіяни реабілітувалися за розгром на ЧС-2013 у 1/4 фіналу, а також за поразку на Іграх в Сочі 2:3, яка потім ледь не перетворилася на найгучніший скандал Олімпіади.

Перший в історії чемпіонат світу, який проходить на пострадянському просторі не в Росії, по суті обходиться без світових зірок першої величини. Не тільки тому, що більшість із них задіяні у плей-офф Кубка Стенлі, але і вже з традиційної причини - пост-олімпійський чемпіонат рідко сприймається як щось принципове і важливе для провідних збірних. Втім, для тих же росіян перемогти на землі дружньої держави та ще й у боротьбі з Канадою, США - справа як раз-таки принципу.

Саме з цих причин у Мінську слід очікувати сенсацій: кілька з них вже відбулося. Так, Латвія вперше в історії перемогла Фінляндію (3:2), білоруси розправилися з віце-чемпіонами світу швейцарцями (4:3), а Франція за булітами виграла у Канади 3:2. Склади ж таких команд як Словаччина, Фінляндія, США, Швейцарія виглядають не так грізно, як зазвичай.

Відзначимо, що росіяни після перемоги над США мають стовідсотковий результат у трьох матчах - 9 очок. Підопічні Знарка очолюють групу, а в паралельному октеті лідирують канадці (7 очок) і норвежці, в активі яких 6 очок після двох ігор.

Нагадаємо, що на минулому чемпіонаті світу перемогу відсвяткували шведи, які обіграли у фіналі збірну Швейцарії 5:1.

Читайте також:

Українські хокеїсти завершили чемпіонат світу розгромом збірної Кореї

НХЛ сподівається в найближчому майбутньому відродити Кубок світу з хокею

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі