У поразці від хокеїстів США росіяни звинуватили американського арбітра

Фото
Поділитися
Американці виграли у росіян в серії післяматчевих булітів. Провина за поразки, вважають господарі турніру, повністю лежить на суддях, які не зарахували закинуту шайбу Росії.

Збірна США завдала першої поразки Росії на хокейному турнірі Олімпіади-2014. Перемогу американці вирвали у тривалій серії післяматчевих кидків, в якій все вирішило одне точне попадання нападника "Сент-Луїс Блюз" Тімоті Оші - 3:2.

Матч проходив у напруженій боротьбі - як і очікувалося, незважаючи на те, що поєдинок грався в рамках попереднього турніру, росіяни надали йому велике значення. На трибунах за грою спостерігав президент РФ Володимир Путін і його попередник Дмитро Медведєв, а майже 12-тисячні трибуни гнали своїх улюбленців вперед.

Матч виправдав очікування вболівальників команд і любителів хокею у всьому світі: перший період пройшов у напруженій боротьбі, у другому суперники обмінялися шайбами, а в третій 20-хвилинці "зоряно-смугасті" вийшли вперед. Павло Дацюк з "Детройт Ред Вінгс" зрівняв рахунок, і здавалося, що господарі турніру завершать поєдинок перемогою: трохи пізніше росіяни запалили червоне світло за воротами Джонатана Куіка з "Лос-Анджелес Кінгз". Проте за мить до цього ворота були зрушені - воротар, на думку росіян, зробив це навмисне.

Як би там не було, але американський рефері Марення Мейєра після відеоперегляду і ради канадського відеогол-арбітра не зарахували взяття мети. В овертаймі зірка американців Патрік Кейн з "Чикаго Блек Хокс" не реалізував два вірних моменту, а в серії буллітів точнішими виявилися американці.

Після гри епізод з незарахованим голом коментували всі, хто тільки міг - президент хокейної федерації Росії триразовий олімпійський чемпіон Владислав Третяк, представники тренерського штабу і, звичайно ж, російські хокеїсти. Всі зійшлися на думці, що взяття воріт було, а Куік спеціально зрушив рамку. Захисник Росії і одноклубник Куіка В'ячеслав Войнов розкрив його воротарські секрети: мовляв голкіпер любить зрушувати ворота, і чітко відчуває, коли це треба зробити.

Як би там не було, але росіяни, маючи чудове напад, поки що не можуть похвалитися високою результативністю - п'ять шайб у ворота аутсайдера збірної Словенії - не в рахунок.

В іншому матчі, який пройшов в рамках цієї групи, Словенія здобула першу перемогу в історії виступів на ОІ. Балканці у блискучому стилі обіграли Словаччину 3:1, яка явно не демонструє тієї гри, якої від неї чекають. Остаточна розстановка команд у квартеті визначиться після третього туру, в якій зустрінуться США - Словенія і Росія - Словаччина.

Поєдинки відбудуться в 17:30 16 лютого. !zn

Читайте також:

Збірна Швеція з хокею слідом за провідними нападниками втратила капітана

Легендарний фін Селянне став найстаршим хокеїстом, який забив гол на Олімпіаді

Збірна Швейцарії вирвала перемогу у Латвії за 7 секунд до кінця стартового матчу в Сочі-2014

На Олімпіаду в Сочі хокеїсти вирушили всіх команд НХЛ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі