Суперкубок України: пенальті Шовковського, лідерство Гладкого і шостий матч Одеси

Відео
Поділитися
Суперкубок України: пенальті Шовковського, лідерство Гладкого і шостий матч Одеси Гладкий вже забивав Шовковському в Суперкубку
14 липня "Динамо" і "Шахтар" відкриють новий сезон грою за Суперкубок.

"Динамо" і "Шахтар" 14 липня у восьмий раз зійдуться в очному протистоянні за Суперкубок України. Кияни - в статусі чемпіона і володаря Кубку країни, "гірники" - у якості срібного призера чемпіонату і фіналіста кубкового турніру. Особисті зустрічі "Динамо" і "Шахтаря" в суперкубкових протистояннях поки залишаються за киянами (4:3).

Вперше Суперкубок України був розіграний в 2004 році. Учасниками матчу стали "Динамо" і "Шахтар", які і в наступні чотири сезони незмінно зустрічалися в битві за цей трофей.

У самому першому протистоянні перемога залишилася на боці "Динамо". В основний час переможця команди не виявили, після чого довелося бити пенальті (нагадаємо, додатковий час, згідно з регламентом турніру, не грається). Серія одинадцятиметрових у першому Суперкубку вийшла самою пам'ятною: команди зробили по 10 ударів, а вирішальне слово залишилося за Олександром Шовковським. Голкіпер "Динамо" спочатку відбив удар Беркеуана, а потім сам холоднокровно забив з "точки".

Надалі "Динамо" і "Шахтар" в особистих зустрічах ще тричі визначали переможця Суперкубку в серії пенальті (загалом - 2:2). Крім того, кияни били одинадцятиметрові і в матчі проти "Ворскли", причому успішно.

Найрезультативнішими матчами за Суперкубок між "Динамо" і "Шахтарем" стали поєдинки 2007 року (2:2 в основний час) і 2011-го (3:1 на користь "Динамо"). У 2007-му все знову вирішувалось в серії пенальті, а завершальний удар з "точки" завдав Морозюк, який цього літа повернувся в Київ.

А 2011 рік запам'ятався не тільки найбільшою перемогою "Динамо", але і досить серйозною бійкою на полі.

А найрезультативнішим матчем в історії Суперкубку України залишається дуель "Шахтаря" і "Таврії" в 2010 році, яка завершилась перемогою "гірників" з рахунком 7:1.

До речі, ніхто, крім "Шахтаря" і "Динамо", виграти Суперкубок поки так і не зумів. Спроби "Ворскли", "Таврії", донецького "Металурга" і "Чорноморця" завершилися невдачами. "Шахтар" вигравав трофей шість разів, "Динамо" - п'ять.

У минулому році поєдинок грандів українського футболу, нагадаємо, завершився перемогою "гірників" з рахунком 2:0. Забивали у складі "Шахтаря" Гладкий і Марлос.

Зазначимо, що Гладкий є кращим бомбардиром матчів за Суперкубок. На його рахунку 4 голи. У динамівців з нині граючих у складі команди футболістів більше інших забив Гусєв - два м'ячі. Він, до речі, є автором першого гола в історії Суперкубку.

На стадіоні "Чорноморець" в Одесі "Динамо" і "Шахтар" розіграють Суперкубок в п'ятий раз. У попередніх чотирьох випадках тричі перемогу святкували кияни. Ще один раз одеська арена приймала фінал за участю "Чорноморця" і "Шахтаря". Виграли "гірники" - 3:1.

Суперкубок України. Результати всіх матчів "Динамо" і "Шахтаря"

2004. "Динамо" - "Шахтар" - 1:1 (6:5 у серії пенальті)
2005. "Шахтар" - "Динамо" - 1:1 (4:3 у серії пенальті)
2006. "Динамо" - "Шахтар" - 2:0
2007. "Динамо" - "Шахтар" - 2:2 (4:2 у серії пенальті)
2008. "Шахтар" - "Динамо" - 1:1 (5:3 у серії пенальті)
2011. "Динамо" - "Шахтар" - 3:1
2014. "Шахтар" - "Динамо" - 2:0

Читайте також: Визначено арбітра, який обслуговуватиме матч за Суперкубок України

Нагадаємо, матч за Суперкубок відбудеться 14 липня о 21.00. Букмекери одноголосно віддають перевагу "Динамо".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі