"Шахтар" знову не залишив "Динамо" жодного шансу на успіх

Поділитися
"Шахтар" знову не залишив "Динамо" жодного шансу на успіх
У зустрічі двох принципових суперників перемога за традицією дісталася донецькій команді.

Донецький "Шахтар" впевнено обіграв київське "Динамо" 3:1 у четвертому турі чемпіонату Прем'єр-ліги України, одноосібно очоливши турнірну таблицю - "гірники" здобули 12 очок з 12 можливих.

Кияни вкотре втрачають залікові пункти і тепер завдання на сезон з повернення золота до Києва явно ускладнюється - "Динамо" відстає від "Шахтаря" на 5 очок, а від "Металіста" - на три.

Перед зустріччю преса все частіше говорила, що динамівці за останні роки мають чи не найкращий шанс, щоб нарешті обіграти "Шахтар" на його полі - мовляв, донеччани ще не налагодили свою гру після відходу ряду лідерів, а кияни отримали відмінне підживлення в особі чотирьох кваліфікованих новачків. Але як виявилося, на словах або точніше сказати в ідеалі, все виглядало на користь "Динамо", а насправді, підопічні Блохіна ще далекі від оптимальної моделі, яка поверне команді колишню славу.

Матч розпочався досить несподівано: вже на 9-ій хвилині команди обмінялися голами: спочатку Даріо Срна чудово реалізував штрафний (явно помилився Максим Коваль, який не зовсім правильно поставив стінку), а трохи пізніше Юнес Беланда просто напросто розстріляв Антона Каніболоцького метрів з 11-12-ти, завершивши тим самим непогану атаку партнерів.

У цей відрізок рахунок міг змінитися як мінімум двічі - але в першому випадку холоднокровності на завершальній стадії не вистачило Алексу Тейшейрі, а в другому - суддя Швецов явно не помітив порушення на Беланді з боку донеччан у штрафному - адже в іншому матчі будь-який суддя призначив би в тому епізоді пенальті.

За 10-хвилинкою активності пішов певний спад у темпі гри, хоча команди час від часу атакували. Суперники явно не хотіли діяти напевно, а просто чекали помилки. Під завісу тайму "Шахтар" і "Динамо" обмінялися небезпечними ударами: Срна потрапив у штангу після розіграшу сумнівного штрафного, а динамівці, встигнувши організувати контрвипад за 30 секунд часу, що залишився, вивели на ударну позицію Тремулінаса - Каніболоцький на місці.

Після відпочинку "Шахтар" несподівано збільшив оберти і незабаром це принесло свої плоди - одна з дальніх передач з глибини поля завершилася взяттям воріт - на оперативний простір після скидки Кости вибіг Едуарду, який залишив не у справ Селіна і Коваля.

Кияни почали відіграватися - Олег Блохін підсилив атаку, випустивши на поле другого форварда Брауна Ідейє, а також Джермейна Ленса. Втім, з організацією атакувальних дій у "Динамо" не клеїлося. За рахунок активності Мбокані у штрафному виникали моменти, проте не так часто, щоб мати постійний тиск на суперника. В одному з епізодів бразилець Тайсон в'їхав прямою ногою у гравця збірної України Андрія Ярмоленка, що ще більше послабило креативні дії динамівців - Ярмоленко залишив поле лише за допомогою лікарів, а замінив його Роман Безус не зумів додати активності.

А на 84-й хвилині сталося те, що повинно було статися - "Шахтар" спіймав-таки киян на контратаці і зробив рахунок 3:1. У час, що залишився з такою грою розраховувати
динамівцям на який-небудь успіх було б просто нелогічно.

Таким чином, "Шахтар" продовжив домашню переможну серію в матчах з "Динамо" до 6 ігор.

"Шахтар" - "Динамо" - 3:1 (1:1)

Голи: Срна, 2 (1:0). Беланда, 8 (1:1). Едуарду, 52 (2:1). Алекс, 84 (3:1).

"Шахтар" (Донецьк): Каніболоцький, В. Шевчук (Соболь, 82), Кучер, Ракицький, Срна, Гюбшман, Гречишкін (Едуарду, 46), Тайсон, Дуглас (Фред, 73), Алекс, Луїс Адріану.

"Динамо" (Київ): Коваль, Тремулінас, Селін, Хачеріді, Данилу Сілва, Мігел Велозу, Аруна, Беланда (Ідейє, 71), Гусєв (Ленс, 61), Ярмоленко (Безус, 78), Мбокані.

Покарання: Кучер, 34. Аруна, 45. Ярмоленко, 56. Хачеріді, 59. Луїс Адріану, 59. Мбокані, 75 (попередження).

Судді: Швецов (Одеса), Войтюк (Запоріжжя), Беккер (Харків).

4 серпня. Донецьк. "Донбас Арена". 52667 глядачів.

І НПМ
1 Шахтар 4 4 0 0 9:2 12
2 Металіст 4 3 1 0 7:3 10
3 Дніпро 4 3 0 1 9:4 9
4 Зоря 4 2 2 0 7:3 8
5 Динамо 4 2 1 1 6:5 7
6 Металург З 4 1 2 1 4:2 5
7 Ворскла 4 1 2 1 5:4 5
8 Металург Д 3 1 1 1 3:3 4
9 Говерла 4 1 1 2 5:6 4
10 Арсенал 4 1 1 2 4:6 4
11 Севастополь 4 1 1 2 3:6 4
12 Іллічівець 4 1 1 2 2:5 4
13 Волинь 4 1 1 2 3:7 4
14 Чорноморець 3 0 2 1 2:3 2
15 Карпати 4 0 2 2 2:6 2
16 Таврія 4 0 0 4 1:7 0

Завершить четвертий тур поєдинок між двома учасниками третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи - "Чорноморцем" і донецьким "Металургом". !zn

Читайте також:

"Шахтар" - "Динамо": статистика та букмекери - на стороні Донецька

Луческу вважав зустріч з "Динамо" в 4-му турі визначальною у боротьбі за чемпіонство

У боротьбі за чемпіонство Прем'єр-ліги України-2013/14 букмекери впевнені у "Шахтарі"

"Зоря" впевнено перемагає "Таврію" на виїзді в стартовому матчі сезону

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі