"Шахтар" побив кілька рекордів у Лізі Чемпіонів

Поділитися
"Шахтар" побив кілька рекордів у Лізі Чемпіонів Луїс Адріану став рекордсменом Ліги Чемпіонів
21 жовтня в Борисові "гірники" здобули історичну перемогу над місцевим БАТЕ. Вийшовши на друге місце в групі Н, підопічні Мірчі Луческу попутно встановили кілька рекордів.

Донецький "Шахтар", розгромивши БАТЕ 7:0 на стадіоні "Борисов-Арена", побив кілька рекордів у Лізі Чемпіонів.

Команда Мірчи Луческу змогла повторити досягнення французького "Олімпіка" з найбільшою виїзної перемоги за 22-річну історію турніру. У сезоні-2010/11 французи розгромили на виїзді словацьку "Жиліну" 7:0.

Втім встановити новий рекорд "гірники" таки зуміли: вони відзначилися за кількістю забитих голів за перший тайм у виїзному поєдинку. Нагадаємо, їх донеччани провели шість у ворота команди Олександра Ермаковича. Примітно, що в паралельному матчі подібний рекорд встановила "Баварія", яка п'ять разів розписалася у володіннях "Роми" на римському "Стадіо Олімпіко". Однак незабаром Луїс Адріану забив шостий м'яч білорусам і українці перевершили досягнення баварців.

Читайте також: Майбутній суперник "Шахтаря" по Лізі Чемпіонів відбирав очки у п'яти топ-команд Європи

Також чи не найкращий матч за "Шахтар" провів і бразильський форвард Луїс Адріану. Бразилець порівнявся з нападником "Барселони" Ліонелем Мессі за показником забитих голів в одному матчі ЛЧ - аргентинець встановив свій рекорд у матчі з "Байєром" у березні 2012 року. Крім цього Луїс став першим гравцем в історії ліги чемпіонів, якому вдалося забити чотири голи в першому таймі.

Також Адріану став кращим бомбардиром донецького Шахтаря в історії. Тепер в його активі 117 голів у всіх турнірах за "гірників".

Нагадаємо, раніше БАТЕ зазнав одну з найбільших виїзних поразок, програвши "Порту" у першому турі нинішнього Ліги Чемпіонів 0:6.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі