Прем'єр-ліга: в ключових протистояннях - статистика на боці "Шахтаря" і "Динамо"

Поділитися
Прем'єр-ліга: в ключових протистояннях - статистика на боці "Шахтаря" і "Динамо" Донеччани - фаворити протистояння з "Металістом"
Напередодні матчів "Шахтар" - "Металіст" і "Динамо" - "Дніпро" пропонуємо поглянути на коротку історію протистоянь команд.

Донецький "Шахтар" і київське "Динамо" мають перевагу над своїми суперниками в ключових протистояннях нинішнього чемпіонату.

У 8-му турі першості Прем'єр-ліги нас очікує два найцікавіших матчу, які можуть істотно вплинути на боротьбу за чемпіонство: лідер харківський "Металіст" пройде випробування "гірниками" на "Донбас-Арені", а дніпропетровський "Дніпро" приїде в гості до "Динамо".

Харків'яни в Донецьку мають негативний баланс зустрічей, перемігши всього два рази в 16 матчах і тричі зігравши в нічию. В інших випадках "Шахтар" був сильнішим опонента.

Хіба що в останні роки, коли "Металіст" поступово вийшов на більш високий рівень, донеччани зустрічають серйозний опір з боку суперника. У сезоні-2011/12 харків'яни обіграли "оранжево-чорних" на "Донбас-Арені" 2:1, а в наступному чемпіонаті зуміли зіграти внічию 1:1, ледь не позбавивши "Шахтар" можливості відсвяткувати чемпіонство за кілька турів до фінішу.

Примітно і те, що Мірча Луческу лише одного разу програвав Мирону Маркевичу у чемпіонаті України - хоч і грав не тільки проти його "Металіста", але ще і в часи Мирона Богдановича в "Карпатах".

Зазначимо, що у цьому протистоянні букмекери вважають фаворитом донеччан, приймаючи ставки на їх перемогу з коефіцієнтом 1,67, на нічию - 3,65, а на успіх гостей - і зовсім 4,96.

В разі перемоги "Шахтар" повернеться на перше місце турнірної таблиці.

Протистояння дніпрян з "Динамо" в Києві проходили більш вдало для гостьової команди: зокрема, дніпропетровці тричі обігравали суперника на його полі, а два рази робили це з різницею у два голи - у сезоні-2005/06 (2:0) і 2007/08 (3:1). В інших же 22 іграх у столиці "Дніпро" грав внічию (3 рази), або програвав (16).

Букмекери і тут на боці господарів - 1,80 на перемогу киян, 4,30 - на "Дніпро" і 3,50 - на нічию.

Зазначимо, що гіпотетична перемога не дасть киянам випередити "Дніпро" в боротьбі за 3-е місце. По-перше, у дніпрян - краща різниця "забитих-пропущених", а саме цей показник є визначальним у випадку рівності очок, по-друге, є ще "Чорноморець", який випереджає киян на одне очко. Іншими словами, щоб повернутися на третє місце вже у 8-му турі команді Блохіна необхідно громити гостей 6:0 і розраховувати на невдачу одессситов.

Нагадаємо, що матч "Шахтар" - "Металіст" розпочнеться 31 серпня о 19:30, а "Динамо" - "Дніпро" 1 вересня в 19:30. !zn

Читайте також:

Луческу: поразка від "Дніпра" піде "на благо" "Шахтарю"

Ліга Європи:"Динамо" знову зіграє з "Туном", "Дніпро" - з "Фіорентиною", "Чорноморець" - з ПСВ

Луческу вважав зустріч з "Динамо" в 4-му турі визначальною у боротьбі за чемпіонство

Фаворитами Ліги Чемпіонів букмекери вважають "Баварію", "Барселону" і "Реал"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі