Польща очікує, що 40 країн виступлять проти участі спортсменів з Росії та Білорусі на Олімпіаді

Поділитися
Польща очікує, що 40 країн виступлять проти участі спортсменів з Росії та Білорусі на Олімпіаді © eurosport.yahoo.com
Серед цих країн, зокрема буде Велика Британія та держави Євросоюзу.

Міністр спорту Польщі Каміль Бортничук заявив, що близько 40 країн можуть виступити проти участі у майбутній паризькій Олімпіаді спортсменів з Росії та Білорусі. Про це повідомляє DW.

«Я думаю, що наступного тижня... побачить світ дуже тверда позиція з боку представників цих 40 країн», – зазначив Бортничук.

За словами міністра країни будуть «дуже чітко виступати проти участі росіян і білорусів в Олімпійських іграх»

Він додав, що серед цих держав можуть бути члени Європейського Союзу та Великобританія. Бортнічук також згадав Сполучені Штати, хоча Білий дім напередодні заявив, що підтримає дозвіл російським і білоруським спортсменам змагатися під "нейтральним прапором".

Водночас, заступник глави МЗС Польщі Павел Яблонський в ефірі RMF FM заявив, що диктатори Путін і Лукашенко використовують спорт, для зміцнення своєї підтримки. Відтак, обмеження участі російських і білоруських спортсменів великому спорті є формою протидії російській пропаганді.

«Моя особиста думка така: якщо спортсмени з Росії і білорусі були би допущені до Ігор в 2024 році, то ми повинні бойкотувати ці Ігри, не повинно бути участі в таких Іграх. Це тиск, який ми повинні здійснити на Міжнародний олімпійським комітет», – сказав Яблонський.

Раніше президент Латвійського олімпійського комітету Жоржс Тікмерс заявляв про готовність країни бойкотувати Олімпіаду-2024 у Парижі, якщо на неї допустять спортсменів із Росії та Білорусі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі