Білий дім не проти участі росіян і білорусів у Олімпіаді-2024 під нейтральним прапором

Поділитися
Але має бути чітко зрозуміло, що ці спортсмени не представляють РФ чи Білорусь.

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена не виступає проти допуску російських і білоруських спортсменів до участі в літніх Олімпійських іграх 2024 року та зимової Олімпіади-2026, якщо на змаганнях буде чітко зрозуміло, що вони не представляють свої держави. Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, пише CNN.

Вона зауважила, що введені проти РФ і Білорусі санкції повинні залишатися в силі.

«У випадках, коли спортивні організації та організатори заходів, такі як Міжнародний олімпійський комітет, вирішують дозволити спортсменам з Росії та Білорусі брати участь у заходах, має бути абсолютно ясно, що вони не представляють російську чи білоруську держави», – наголосила Жан-П’єр.

Вона уточнила, що забороненим має бути використання будь-яких офіційних символів: прапорів, гербів чи гімнів.

При цьому прессекретарка Білого дому нагадала, що США підтримали відсторонення національних спортивних керівних органів Росії й Білорусі від міжнародних спортивних федерацій шляхом усунення тісно пов’язаних з владою цих двох держав осіб. Зокрема йдеться про позбавлення впливових позицій урядовців у міжнародних спортивних федераціях, наприклад у правліннях чи організаційних комітетах. 

Також, за словами Жан-П’єр, Штати заохочували національні та міжнародні спортивні організації відмовитися від трансляції спортивних змагань на територію РФ і Білорусі.

Раніше експерти Організації Об'єднаних Націй заявили про підтримку позиції Міжнародного олімпійського комітету щодо необхідності повернення росіян та білорусів у світовий спорт. Водночас, у МОК пояснили, що рішення про допуск спортсменів з цих двох країн на Олімпіаду-2024 в Парижі ще не ухвалене.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі