Новак Джоковіч виграв Вімблдон і знову потіснив Надаля з вершини світового рейтингу

Поділитися
Новак Джоковіч виграв Вімблдон і знову потіснив Надаля з вершини світового рейтингу © Ben Solomon/Tennis Australia
Сербський тенісист зумів у вирішальному поєдинку турніру серії Великого Шолома здолати іменитого Роджера Федерера і завдяки перемозі знову став найкращим у світі.

Сербський тенісист Новак Джоковіч через дев'ять місяців повернувся на вершину світового рейтингу, потіснивши звідти іспанця Рафаеля Надаля.

Такий крок вдався сербу за рахунок перемоги на Вімблдонському турнірі: у вирішальному матчі Джоковіч у п'ятисетовому поєдинку, який тривав майже чотири години, здолав швейцарця Роджера Федерера - 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4.

У четвертій партії Джоковіч узяв дві подачі суперника і повів 5:2, але семиразовий переможець турніру Федерер примудрився взяти п'ять геймів поспіль, відігравши при цьому ще один матчбол.

У вирішальному п'ятому сеті сербу після чергового падіння вдруге за вечір довелося викликати фізіотерапевта, який кілька хвилин масував йому ногу. У десятому геймі Новак взяв подачу Федерера і схилив чашу терезів на свою користь.

Для Joko це вже друга перемога у Лондоні - раніше він перемагав на кортах Англійської тенісного клубу в 2011 році.

Зазначимо, що Надаль у Лондоні вилетів на стадії 1/8 фіналу, поступившись у чотирьох сетах австралійцю Ніку Кіргіосу. Тепер різниця в рейтингу між сербом і іспанцем становить досить значні 460 очок. У Надаля буде можливість відіграти їх на серії літніх Мастерсів, які дають велику кількість залікових пунктів до рейтингу.

Що стосується Федерера, то 32-річний швейцарець знову повернувся на третє місце рейтингу, звідки впав рік тому саме після невдалого Вімблдону.

Жіночий турнір у Вімблдоні виграла чешка Петра Квітова, яка здолала у фіналі канадку Ежені Бушар.

Додамо, що українські тенісисти виступили посередньо на нинішньому Вімблдоні - Олександр Долгополов і Сергій Стаховський поступився у третьому колі змагань, Еліна Світоліна вилетіла в першому ж раунді, а Леся Цуренко - у другому.

Нагадаємо, наступний турнір серії Великого Шолома розпочнеться наприкінці серпня у Нью-Йорку. !zn

Читайте також:

Після перемоги в матчі Вімблдону українець Стаховський проігнорував російські ЗМІ

Перемігши на Ролан Гаррос, Рафаель Надаль переписав історію тенісу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі