На пошуки гідного партнера для Мессі "Барселона" витратила понад 200 мільйонів

Поділитися
На пошуки гідного партнера для Мессі "Барселона" витратила понад 200 мільйонів © afflictor.com
Цікавий фінансовий факт сплив на поверхню, коли іспанська преса проаналізувала трансферну активність "Барси" після дебюту в ній аргентинської суперзірки.

Іспанська Marca опублікувала цікавий матеріал, в якому було пораховано, що з часів дебюту Ліонеля Мессі в каталонському клубі в 2004 році було витрачено близько 205 мільйонів євро на пошук гідного партнера в атаку до аргентинця.

З моменту дебюту в першій команді блаугранас в 2004-му році, Лео Мессі з кожним сезоном прогресував, збільшуючи свою результативність і, як наслідок, залежність всієї команди від його дій. За весь цей час "Барселона" робила декілька спроб знайти для Лео хорошого напарника в лінію нападу, але якими б зірковими новачками не поповнювалися каталонці, досягти рівня аргентинця їм не вдавалося.

Першим в приголомшуючих іменах списку "зірок-невдах" був Тьєррі Анрі. Француз два сезони відіграв на тому рівні, якого від нього чекали, після чого фактично перестав бути ключовим гравцем для команди.

Наступним трансферним ходом "Барси" був рекордний для клубу трансфер Златана Ібрагімовича. За шведа виклали нечувані 70 мільйонів євро (частину з них - передачею міланському "Інтеру" прав на Самуеля Ето'о), але через рік Златан покинув команду, так і не знайшовши спільної мови з тренером і партнерами, не раз з антипатією згадуючи про час у "Барселоні".

Не зовсім вдалим став і трансфер Давида Вільї. Після непоганого першого сезону у синьо-гранатовій футболці іспанця підкосила важка травма. Надалі Давид був вже не такий небезпечний, як у свої найкращі часи.

І, нарешті, Алексіс Санчес. 37 мільйонів євро, сплачені за нього "Удінезе", чилієць виправдовував лише в дебютному сезоні, після чого поступово став наближатися до трансферного ринку і вже влітку може змінити клуб.

Після завершення сезону керівництво "Барселони" пішло на черговий крутий хід. Цього разу лави каталонців за 57 мільйонів євро поповнив Неймар. Бразильці обожнюють його на батьківщині, але ніхто не знає, як він проявить себе в Європі, хай і в складі однієї з найкращих команд.

За словами бразильської зірки, він прийшов, щоб допомогти Мессі залишитися на тому високому рівні, якого він досяг. Очевидно, що у бразильцеві бачать того, хто зміг би доповнити лідера "синьо-гранатових".

Нижче наводиться порівняльна характеристика кращих бомбардирів "Барселони" в останні роки з Лео Мессі, що наочно відображає незамінність аргентинця для команди.

Прим.: У лівому стовпчику інфографіки вказаний сезон, а також відсоток голів Мессі від загальної кількості забитих м'ячів. У правому - тріо найкращих бомбардирів "Барси" за підсумками сезону.

Нагадаємо, що нинішній сезон став для "Барселони" не тільки переможним у чемпіонаті Іспанії, але і приніс кілька статистичних досягнень: набрала 100 очок, а також забила 115 голів у 38 матчах, в середньому 3,08 м'яча за гру. 46 із них - на рахунку Мессі.

Також Мессі побив досягнення п'ятирічної давності, не йдучи з поля без забитого м'яча 15 гостьових матчів поспіль. Зазначимо, що у контракті у аргентинця прописана сума відступних - 250 мільйонів євро. !zn

Читайте також:

Статистика стверджує: Мессі підвищує результативність "Барси" на 25 відсотків

В "Барселоні" склали свій "чорний список"

"Реал" і "Манчестер Сіті" оголосили "трансферну війну" "Барселоні"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі