"Металіст" розгромив "Динамо" і зміцнив лідерство у чемпіонаті

Поділитися
"Металіст" розгромив "Динамо" і зміцнив лідерство у чемпіонаті Харків'яни знову обіграли "Динамо" © rush.org.ua
У центральному матчі 9-го туру першості Прем'єр-ліги харків'яни не залишили шансів киянам.

Київське "Динамо" у матчі 9-го туру чемпіонату Прем'єр-ліги України зазнало нищівної поразки від харківського "Металіста" - 0:3.

Харків'яни закріпилися на першому місці турнірної таблиці з 23-ма очками, випереджаючи "Дніпро" і "Чорноморець" на три пункти, а "Шахтар" - на 4.

"Чорноморець" здобув шосту перемогу поспіль, обігравши запорізький "Металург" на виїзді 1:0. Одесити зуміли піднятися на 3-тє місце в турнірній таблиці. "Дніпро" виграв у "Таврії" 1:0 і закріпився на другій сходинці завдяки кращій різниці забитих і пропущених.

Харківський матч почався з атак "Металіста", який, по суті, жодного разу не дав засумніватися в своїй перевазі над суперником. У першому таймі у киян проявляли активність: Безус, що нарешті опинився в стартовому складі, Ленс і Гусєв. Однак їхніх дій виявилося недостатньо. Знову "Динамо" виглядала беззубо в організації атак, а в захисті все частіше траплялися провали. Був би Марко Девіч більш точним, господарі відкрили б рахунок раніше, ніж наприкінці першого тайму.

А так "Металіст" вийшов вперед - на 43-й хвилині Ксьонз подав з правого флангу, залишивши ні з чим Ленса, а Шав'єр, випередивши Хачеріді, проштовхнув м'яч у сітку - 1:0.

Динамівці провели другий тайм так, ніби це вони вели в рахунку. Щоправда, слід зазначити, що "Металіст" вдало оборонявся, особливо при розіграші стандартів.

Під завісу зустрічі Олег Гусєв небезпечно пробивав з-за меж штрафного, і по суті, це був єдиний шанс відігратися. Харків'яни ж своїми можливостями скористалися - завдяки індивідуальній майстерності латиноамериканців Соси і Марлоса, а також бездіяльності динамівського захисту рахунок протягом трьох хвилин був доведений до розгромного - 3:0.

Таким чином, харків'яни обіграли "Динамо" на своєму стадіоні у другому чемпіонаті поспіль. Нагадаємо, навесні 2013-го підопічні Мирона Маркевича були сильнішими за команду Блохіна 2:0.

"Металіст" - "Динамо" - 3:0 (1:0)

Голи: Шав'єр, 43 (1:0). Соса, 90+2 (2:0). Марлос, 90+5 (3:0).

Металіст: Дишленкович, Моледо, Азеведо, Папа Гуйє, Шав'єр (Краспоперов, 49), Соса, Дієгу Соуза, Ксьонз, Едмар, Гомес, Девіч (Бланко, 78).

Динамо: Коваль, Тремулінас, Хачеріді, Драгович, Гусєв, Велозу, Вукоєвич, Безус (Аруна, 71), Ярмоленко, Ленс, Мбокані.

Попередження: Девіч, 44 - Безус, 43, Аруна, 90, Коваль, 90+2.

Суддя: Жабченко.

14 вересня. Харків. Стадіон "Металіст". 39 853 глядача.

В інших матчах туру "Ворскла" втратила очки з "Севастополем", зігравши 2:2, "Іллічівець" обіграв "Зорю" 1:0. Нарешті переміг "Арсенал" у Києві - "каноніри" зуміли дотиснути "Волинь" 2:1. Донецький "Металург" виявився сильнішим за "Говерлу" 4:2.

Відзначимо, що "Зоря" вийшла на поле маріупольського стадіону, знаючи про раптову смерть 24-річного футболіста команди Максима Білого. Півзахисник не зумів впоратися з важкою хворобою. !zn

Читайте також:

Суркіс ще раз підкреслив: питання про відставку Блохіна неактуальне

В "Шахтарі" розглядають натуралізацію бразильця Тайсона, як можливість допомогти збірній

Блохін розповів, за скільки готовий відпустити Ярмоленка і Хачеріді

Мілевський назвав Блохіна людиною, яка "тільки п'є каву і палить цигарки"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі