Мер Парижа виступила проти допуску росіян до Олімпійських ігор 2024

Поділитися
Мер Парижа виступила проти допуску росіян до Олімпійських ігор 2024 © eurosport.yahoo.com
За останній час Анн Ідальго змінила свою позицію.

Мер Парижа Анн Ідальго виступила проти допуску російських спортсменів до участі в Олімпійських іграх 2024 року, які мають пройти в столиці Франції, поки РФ продовжує війну проти України. Про це пише The Guardian із посиланням на заяву Ідальго, зроблену в ефірі радіо France Info.

"Поки Росія продовжує вести війну проти України, я не хочу, щоб російська делегація була на Олімпіаді-24 в Парижі. Я б вважала це неподобним. Це немислимо, щоб (російські спортсмени – ред.) маршували як ні в чому не бувало, щоб делегація приїхала в Париж, поки на Україну досі падають бомби", – наголосила вона.

У виданні зазначили, що остання слова Ідальго демонструють зміну у її позиції щодо участі спортсменів з РФ у Олімпійських іграх. Ще минулого місяця мер вважала, що росіяни могли б взяти участь у змаганнях під нейтральним прапором, щоб не пропускати їх.

Раніше президент України Володимир Зеленський написав листа лідеру Франції Еммануелю Макрону щодо неприпустимості допуску російських і білоруських спортсменів на літні Олімпійські ігри, які мають відбутися у 2024 році в Парижі. Згодом Верховна Рада направила звернення до Міжнародного олімпійського комітету із закликом заборонити спортсменам з Росії та Білорусі брати участь у змаганнях.

Експерти Організації Об'єднаних Націй заявили про підтримку позиції МОК щодо необхідності повернення росіян та білорусів у світовий спорт. Водночас, у Міжнародному олімпійському комітеті пояснили, що рішення про допуск спортсменів з цих двох країн на Олімпіаду-2024 в Парижі ще не ухвалене.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі