"Манчестер Сіті" вдруге за три сезони виграв чемпіонство в Англії

Поділитися
"Манчестер Сіті" вдруге за три сезони виграв чемпіонство в Англії © mcfc.com
Розв'язка в одному з найстаріших чемпіонатів у Європі настала в останньому турі: "Манчестер Сіті" зумів випередити на фініші "Ліверпуль" і "Челсі".

У заключному турі англійської футбольної Прем'єр-Ліги "Манчестер Сіті" на своєму полі 2:0 переграв "Вест Хем" і за підсумками турніру завоював чемпіонський титул, четвертий у своїй історії і другий за останні три сезони.

В останньому матчі успіх "городян" сформувався завдяки забитим м'ячам Саміра Насрі і Венсана Компані, що засмутили "молотобійців" в кожному з таймів.

Додамо, що титул "Манчестер Сіті" виграв під керівництвом 60-річного чилійського фахівця Мануеля Пеллегріні, який очолив "городян" у червні минулого року. До цього чилієць успішно працював з середняками іспанського футболу "Вілльяреалом" і "Малагою", вивівши команди на новий рівень успіху.

У чемпіонських перегонах "Манчестер Сіті" випередив "Ліверпуль" і "Челсі", які тривалий час претендували на перемогу.

Особливо образливою втрата майже виграного чемпіонського титулу виглядає для "червоних". Мерсисайдці зазнали низки невдач у кінцівці першості, поступившись на своєму полі "Челсі" 0:2, а потім втративши перемогу над середняком з все того ж Лондона "Крістал Пелес" - лондонці відігралися з 0:3. А адже за два тижні до фіаско "Ліверпуль" розібрався з "Мансіті" 3:2, і здавалося, що вже нічого не завадить одній із найтитулованіших команд Європи, що призабула вже про свої колишні успіхи, завоювати перший титул за 24 роки.

Але в підсумку, чемпіонство дісталося менш відомому у футбольному світі, але фінансово стабільному "Сіті". Одні з перших "жертв" моди арабських шейхів на купівлю європейських футбольних клубів вдруге за три сезони залишили не при справах іменитих конкурентів.

У чомусь успіх "Сіті" закономірний - грамотний фахівець вдало влився у колектив, не надто перевантажений зірками. У "Мансіті" заблищали зірки француза Венсана Компані, аргентинця Пабло Сабалети, іспанця Давіда Сільви, боснійця Едіна Джеко, івуарійця Яя Туре - футболістів, які не володіють славою Ібрагімовича, Мессі, Роналду і Рібері, проте вже точно не зіпсували другий-третій, а може й перший склад збірної світу.

Відзначимо, що у наступному сезоні "Манчестер Сіті", "Ліверпуль", "Челсі" і "Арсенал" зіграють у Лізі чемпіонів, а "Евертон" і "Тоттенхем" перевірять свої сили в Лізі Європи.

А ось "Манчестер Юнайтед" зазнав фіаско: вперше за чверть століття "Червоні дияволи" залишилися без єврокубкового сезону. !zn

Читайте також:

Тренер збірної Англії не бажає викликати на чемпіонат світу "невдах" з "Юнайтед"

Тренера збірної Англії звинуватили в расизмі через анекдот про мавпу

Англійська букмекерська контора поверне гроші тим, хто ставив на чемпіонство МЮ

МЮ реабілітувався перед уболівальниками, розгромивши "Олімпіакос" в 1/8 фіналу ЛЧ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі