Легкоатлет Богдан Бондаренко наблизився до завоювання призового діаманта

Поділитися
Легкоатлет Богдан Бондаренко наблизився до завоювання призового діаманта © iaaf.org
Український стрибун виграв черговий етап "Діамантової Ліги" і практично забезпечив собі тріумф за результатами всього сезону.

Український легкоатлет Богдан Бондаренко виграв етап "Діамантової Ліги" у Лондоні і тепер впевнено лідирує у змаганнях зі стрибків у висоту. На його рахунку у генеральній класифікації - 17 залікових пунктів, тоді як у найближчого переслідувача Муртаза Баршима з Катару - 11.

Нагадаємо, що головним призом "Діамантової Ліги" є діамант від швейцарського виробника Beyer вагою у 4 карати, а також призові у розмірі 40 тисяч доларів. Переможець змагань у стрибках у висоту у чоловіків визначиться у фіналі, який відбудеться в Цюріху у кінці серпня.

У Лондоні при заповнених вщерть трибунах Олімпійського стадіону Бондаренко знову продемонстрував відмінну готовність - як в плані техніки і фізичної форми, так і психологічну. Вигравши локальну дуель у кількох британських стрибунів, він зумів перевершити срібного призера Лондона американця Еріка Кайнарда. Українець з першої спроби взяв висоту 2.38, а його суперник так і не зумів виконати стрибок, не зачепивши планку.

Здобувши перемогу у турнірі, Бондаренко взявся штурмувати спочатку європейський рекорд, встановлений на позначці 2.43, а потім і світове досягнення Хав'єра Сотомайора - 2.45. Причому українець встановив планку на 2.47. Однак трьох спроб виявилося недостатньо, щоб поліпшити свої результати. Втім, технічно Бондаренко був близький до того, щоб побити черговий рекорд.

Зазначимо, що Бондаренко вже пробився до складу збірної України на чемпіонат світу у Москві і за два тижні до старту змагань візьме участь у ще одному турнірі.

В іншому вигляді програми лондонського етапу "Діамантової Ліги" - на 100-метрівці - Усейн Болт з Ямайки показав найкращий час сезону - 9,75. !zn

Читайте також:

Склад збірної України з легкої атлетики на чемпіонат світу в Москві сформують в Донецьку

Вчені вивчили речовину, здатну зробити з будь-якої людини професійного атлета

На домашньому ЧС з легкої атлетики юні українці задовольнилися лише однією медаллю

Ольга Саладуха очолила світовий рейтинг сезону

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі