На домашньому ЧС з легкої атлетики юні українці задовольнилися лише однією медаллю

Поділитися
На домашньому ЧС з легкої атлетики юні українці задовольнилися лише однією медаллю Валерія Семенкова - єдина медалістка ЧС з України © detskiymir.vn.ua
У Донецьку завершився світової юнацький легкоатлетичний чемпіонат. Рідні стіни і чудово підготовлений стадіон не допомогли українцям у боротьбі за медалі.

У Донецьку на чемпіонаті світу серед юнаків (вік спортсменів до 17 років) українська збірна завоювала одну бронзову медаль. Щасливою власницею єдиною нагороди домашнього турніру стала метальниця молота Валерія Семенкова.

17-річна українка пропустила вперед двох сильних угорських спортсменок - з результатом 68.62 м (особистий рекорд спортсменки) Семенкова відстала від Хельги Волдьи (71.95 м) і Реки Дьюратц (73.20 м).

Найближче інші українські учасники фінальних стартів підібралися до п'єдесталу в передостанній день змагань 13 липня. В секторі для стрибків у висоту Олександр Баранніков фінішував четвертим, стрибнувши на 2.16 м. Такий же результат показав і Крістофф Брайан з Ямайки, однак він перелетів планку з першої спроби.

У потрійному стрибку в фіналі виступало двоє українців - Олександр Малосилов через негативний вітер відстав всього на 7 сантиметрів від заповітного третього місця (15.95), а Павло Безнис виявився шостим - 15.70. В цьому ж вигляді Тетяна Головчук фінішувала 7-ю з особистим рекордом 13.13.

Взагалі варто зазначити, що саме досягнення кращих результатів у хорошому конкурентному середовищі і на відмінно підготовленому стадіоні стало для українських легкоатлетів головним завданням на турнір.

Головний тренер збірної Валерій Ємельянцев, який у тренерському штабі Федерації легкої атлетики України займається всіма юнацькими і юниорскими віками зазначив по закінченню змагань, що нинішня команда виявилася дійсно слабкою - з багатьох причин. Серед головних - відсутність хороших баз для підготовки, дефіцит тренерських кадрів, не дуже прогресивна методологія підготовки, а також різні соціальні фактори.

Зазначимо, що всього на донецькому чемпіонаті змагалося 1519 атлетів, що є абсолютним рекордом для всіх змагань, які коли-небудь проходили на території незалежної України. У фіналах було представлено 52 країни, атлети з 31-ї держави відчули радість п'єдесталу пошани. Також у Донецьку було встановлено 2 світових юнацьких рекорди, 12 кращих результатів чемпіонатів, а також 29 провідних результату в сезоні.

У медальному заліку впевнену перемогу з шістьма золотими і двома бронзовими медалями здобула збірна Ямайки. Кенія - друга (4-3-4). Рівень провідних легкоатлетичних збірних був справді високий - навіть високорозвинені в шкільному й університетському спорті США хоч і назбирали 17 медалей, але поступилися в боротьбі африканцям і послідовникам Усейна Болта.

Наступний чемпіонат світу серед юнаків відбудеться в 2015 році в Колумбії - більшість українців, які взяли участь у першості донецькому зможуть поборотися за участь у Юнацьких Олімпійських іграх 2014 року, які пройдуть в Китаї, а частина з них має шанс заявити про себе і під час відбору на Олімпіаду в Ріо. !zn

Читайте також:

Українки випередили американок і завоювали золото в естафеті на Універсіаді

Легкоатлети з України здобули на командному ЧЄ п'ять перемог

У Донецьку відбудеться турнір з кінного спорту з призовим фондом мільйон євро

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі