Комітет з етики ФФУ визнав матч "Олімпік" - "Металіст" підозрілим

Поділитися
Комітет з етики ФФУ визнав матч "Олімпік" - "Металіст" підозрілим "Металіст" заробив пенальті в компенсований арбітром час © ФК Металіст
Федерація футболу України сумнівається в чесності поєдинку 24-го туру.

Матч 24-го туру Прем'єр-ліги між "Олімпіком" і "Металістом", який завершився з рахунком 2:1 на користь донецького клубу, визнаний підозрілим. Про це стало відомо Tribuna.com. Комітет з етики та чесної гри ФФУ передасть матеріали до Контрольно-дисциплінарного комітету федерації для винесення вердикту.

Крім того, підозрілим визнано матч 22-го туру Першої ліги між "Олександрією" та "Миколаєвом" (4:0). Відзначається, що в неспортивній поведінці підозрюється лише одна команда в кожному з матчів. Якщо КДК підтвердить висновки Комітету з етики та чесної гри, команди, викриті у впливі на результат матчу, будуть позбавлені 3 очок.

Раніше УЄФА вже надсилала до ФФУ документи щодо гри "Олімпік" - "Металіст". По ходу цього матчу відзначалось серйозне зростання ставок. Зокрема, на так званий "тотал більше" 2,5 голів за матч в Bet365 до 91-ї хвилини гри було поставлено 150 тисяч доларів. У результаті вже в доданий арбітром час за рахунку 2:0 гравець "Олімпіка" Драченко невиправдано грубо зіграв у власному штрафному майданчику, дозволивши "Металісту" заробити пенальті і забити третій гол, а ставці - зіграти.

Додамо, що УПЛ в рамках боротьби з договірними матчами в перспективі може почати переносити ігри, які потрапляють під підозру, так як такі матчі простіше запобігти, ніж розслідувати факт змови після їх завершення. Як розповів "Сегодня" гендиректор ліги Петро Іванов, УПЛ збирається використовувати досвід інших країн, в яких футбольні організації при отриманні інформації про те, що на конкретний поєдинок робляться підвищені ставки, просто переносять його до з'ясування обставин. Букмекерські контори в таких випадках повертають суми ставок гравцям. Але для початку потрібно відрегулювати механізми, які б дозволили Прем'єр-лізі йти на такі кроки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі