Кличку порадили завершити кар'єру боксера

Поділитися
Кличку порадили завершити кар'єру боксера © Boxingscene
Один із перших закликів до чемпіона світу за версією WBC про завершення тріумфальної боксерської кар'єри пролунав з України.

Президент Національної ліги професійного боксу України Михайло Зав'ялов вважає, що чемпіону світу за версією WBC у важкій вазі Віталію Кличку слід завершити спортивну кар'єру.

На думку Зав'ялова, який стояв біля витоків професійного боксу в Україні, політична кар'єра може перешкодити виступам Кличка у професійному боксі.

"З огляду на події у країні, роль Кличка-старшого як одного з лідерів опозиційних сил, не можу зрозуміти, як можна це поєднати", - цитує "Львівська газета" Зав'ялова.

"Боксувати на найвищому рівні, захищати титул чемпіона світу і напружено працювати політиком у такій нервозній ситуації - дуже-дуже складно. Тому радив би йому закінчити з боксом і переключитися на політику".

Нагадаємо, що 15 грудня Кличко-старший повинен буде дати відповідь WBC, чи буде він захищати свій титул. Наразі спортсмен є лідером фракції "УДАР" і виявляв бажання в майбутньому балотуватися на посаду президента країни.

На думку Зав'ялова, Кличко міг би завершити кар'єру напередодні президентських виборів, чим би додав собі додаткової популярності, проте події на Євромайдані внесли свої корективи.

"Перед європротестом я гадав, що Віталій захоче провести останній бій на батьківщині у 2015-му році. Це ж буде напередодні президентських виборів. У Києві він зміг би нагадати про себе, блискуче перемогти і піти улюбленцем публіки, всієї України".

Нагадаємо, на засіданні конгресу Світового боксерського союзу було прийнято рішення, що можливий суперник Віталія Кличка визначиться у боротьбі чотирьох провідних боксерів - володаря WBC Silver канадця Бермейна Стіверна, інтерконтинентального чемпіона Кріса Арреоли, чемпіона Америки Деонтея Вайлдера і Брайана Дженнінгса.

"Я був на конгресі WBC у Бангкоку. Там Кличко виступав як чемпіон і представник інших боксерів. До нього було дуже тепле ставлення, всі його люблять, тому дали додатковий час на остаточне рішення. Тепер останнє слово за Віталієм, а не за нами. Вирішувати буде тільки він", - сказав Зав'ялов.

Нагадаємо, що Віталій Кличко провів перший бій у професійному боксі 16 листопада 1996 року, коли в чотирираундовому поєдинку нокаутом здолав американця Тоні Бредема. Всього Кличко у 47 матчах здобув 45 перемог, з них 41 нокаутом.

Останній бій народний депутат України Кличко провів 9 вересня в Москві проти Мануеля Чарра з Німеччини. Бій завершився технічним нокаутом у четвертому раунді.

Раніше Кличко заявив, що швидше за все в наступному матчі йому доведеться вийти у ринг без гонорару - щоб не зашкодити політичній кар'єрі. !zn

Читайте також:

"Брехун" Девід Хей завершить кар'єру, так і не зустрівшись з Віталієм Кличком

Російський чемпіон нокаутував українця Ісмаїла Сіллаха у другому раунді титульного бою

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі