Київський "Арсенал" знову опинився на межі зникнення

Поділитися
Київський "Арсенал" знову опинився на межі зникнення "Арсенал" опинився на межі зникнення © football.ua
Олександр Онищенко та Вадим Рабинович досі не можуть вирішити, хто ж буде вважатися власником київського футбольного клубу. Через ситуацію, що склалася, Прем'єр-ліга може позбутися учасника чемпіонату.

Спортивний директор київського "Арсеналу" Владислав Ващук в інтерв'ю програмі "Про Футбол" назвав ситуацію з життєдіяльністю команди "критичною".

Нагадаємо, що через плутанину з документами, які нібито повинен був передати колишній власник клубу Вадим Рабинович новому господареві і спонсору "Арсеналу" Олександру Онищенку, на сьогоднішній день в "Арсеналі" немає президента, а Онищенко готовий припинити фінансування команди.

"Весь клуб розпадеться. Ніхто не буде платити гроші. Що робити людям, які знаходяться в команді? Насправді, ситуація дуже критична", - розповів Ващук.

"Він каже - я сьогодні не президент. Ну добре, ти не президент. А хто тоді? Хто повинен був передати права? Як він каже: "Я не продаю клуб, я передаю". Так передай! Якщо б він хотів грошей, то нехай хоча б сказав. Думаю, після цього інтерв'ю він скаже, скільки хоче за свій клуб. Я не знаю, але на сьогоднішній день звучить якось дивно: "Я не президент, розбирайтеся самі", - зазначив спортивний директор.

При цьому Ващук розповів, що нове керівництво в особі Олександра Онищенка, який взяв під своє забезпечення "Арсенал" взимку 2013 року з рук Рабиновича, повністю фінансує команду, виконуючи зі свого боку домовленість з Вадимом Рабиновичем. Але при цьому колишній власник клубу не йде назустріч Онищенку і Ко, відмовляючись надати решту документів.

Таким чином, команда знову може опинитися у ситуації, яка сталася з "Арсеналом" у зимове міжсезоння - тоді практично всі футболісти покинули розташування "канонірів" на правах вільних агентів, а сам клуб опинився на межі розформування.

"Ми платимо зарплату, оплачуємо перельоти, проїзди, форму, все для команди. А що робить Рабинович? На сьогоднішній день стоїть просто маленьке питання - передайте документи. Інакше це буде "Кривбас" номер два", - натякнув Владислав Ващук на відхід з футбольного небосхилу криворізького клубу в літнє міжсезоння.

"Можливо, ФФУ вникне у весь процес. В цьому і є суть того, що є два тижні. Можливо, ми в понеділок закінчимо фінансування. За два тижні ми створили команду. Ми боролися за те, щоб команда була. Всі розуміють, що команда є. Наскільки це треба Вадиму Зіновійовичу, ми зрозуміємо пізніше. Можливо, йому це і не треба. І ніхто не збирається боротися. Не третя сторона і не п'ята", - сказав Ващук.

Примітно, що у програмі "Великий Футбол" на іншому телеканалі експерт Віктор Леоненко іронічно сприйняв знаходження Ващука на посаді спортивного директора "Арсеналу", а також в цілому ситуацію у клубі.

Я говорив, що справа там мутна і темна вся. Там, де Ващук - там перша ліга. Влад просто нефартовий. Ну як можна було купувати клуб, якщо у тебе немає паперів. А до суду подати не можна, на Рабиновича або кого там? Взагалі, Ігор Михайлович Суркіс говорив, по-моєму, що він (Рабинович - прим. авт.) ні копійки не вклав в "Арсенал". Це було, коли вони посварилися. "Арсенал" по суті був філією Коломойського. Звідки у нього папери, я не знаю. Зовсім інший чоловік, який не мав ніякого стосунку до клубу, платить гроші. Рабинович нічого не платить і є по суті господарем. Якось дивно. Навіщо треба було платити, якщо у тебе немає паперів? Сенс? Причому чимало ж заплатили", - зазначив Леоненко.

Нагадаємо, що у чемпіонаті Прем'єр-ліги України "Арсенал" займає передостаннє місце, здобувши у 8 матчах одну перемогу і одного разу зігравши внічию. У поєдинку 8-го туру кияни розгромно поступилися "Зорі" 0:4. !zn

Читайте також:

В "Арсеналі" знову повернулися до теми зведення власного стадіону

Вболівальники допоможуть відродитися збанкрутілому "Кривбасу"

"Металіст" вирвав нічию у "Шахтаря" і зберіг лідерство в чемпіонаті

Прем'єр-ліга України: хет-трік Максима Фещука приніс "Таврії" першу перемогу в чемпіонаті

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі