Катар відповів ФІФА: Близький Схід заслуговує на те, аби провести чемпіонат світу

Поділитися
Катар відповів ФІФА: Близький Схід заслуговує на те, аби провести чемпіонат світу Катар відповів ФІФА: "Ми заслуговуємо на чемпіонат світу" © globallookpress.com
Після різкої критики з боку офіційних осіб Міжнародної федерації футболу представники країни-господині ЧС-2022 зробили і свою заяву.

Голова оргкомітету чемпіонату світу-2022 Хасан Аль-Таваді відповів на критику з боку президента ФІФА Зеппа Блатера про те, що довірити Катару провести світовий форум у цій країні було помилкою.

Аль-Таваді підкреслив: Катар є правильним місцем для проведення турніру. За його словами, немає ніяких причин для перенесення ЧС в інше місце.

"Ми дуже багато працювали, щоб переконати ФІФА в тому, що готові виконати всі вимоги і провести чемпіонат світу на найвищому рівні", - наводить BBC слова Аль-Таваді.

"Можу відповідально заявити, що Катар виконав усі обіцянки і гарантував все, що від нас вимагали. Вважаю Катар правильним місцем для проведення чемпіонату світу. Близький Схід заслуговує на право прийняти такий великий турнір".

Нагадаємо, після призначення Катару місцем проведення ЧС-2022 у світовій футбольній громадськості виникла жорстка дискусія щодо доцільності та реальної можливості проводити великий турнір за участю 32-х найкращих збірних - у першу чергу у традиційно літній період. Більшість спортивних функціонерів, в тому числі і представники провідних команд, відзначили, що катарський чемпіонат краще провести взимку.

Остаточне рішення щодо часу проведення турніру буде прийнято на засіданні виконкому ФІФА на початку жовтня. Однак, судячи з усього, рішення все-таки буде прийнято - адже навряд чи Катар в даній ситуації спробує заперечувати домінуючій позиції міжнародних організацій.

Зазначимо, у 2010 році у катарській столиці Досі проходив чемпіонат світу з легкої атлетики у закритих приміщеннях - у зимовий період. Його організацію було оцінено на високому рівні. !zn

Читайте також:

Збірна України продовжила прогрес у рейтингу ФІФА

У ФІФА планують продати 3 мільйони квитків на чемпіонат світу-2014

Президент ФІФА попросив Конькова не порушувати систему світового футболу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі