"Хімік" вдало стартував у баскетбольному Єврокубку, розгромивши суперника на виїзді

Поділитися
"Хімік" вдало стартував у баскетбольному Єврокубку, розгромивши суперника на виїзді "Хімік" не залишив шансів супернику з Туреччини © tedkolejlilersk.org.tr
Український представник у другому за рангом баскетбольному євротурнірі несподівано легко розібрався з турецькою командою.

Южненський "Хімік" впевнено стартував у дебютному для себе розіграші Єврокубка - другого за рангом клубного євротурніру. Українці на виїзді у столиці Туреччини розгромили місцеву "Анкару" 84:60.

Зазначимо, що в інших матчах групи F, де виступають южненці, грецький ПАОК вирвав перемогу у чорногорської "Будучності", російський "Нижній Новгород" здолав угорську "Альбу Фехервар" 82:64.

Завдяки кращій різниці набраних ігрових очок "Хімік" очолив турнірну таблицю, випередивши російський клуб. Саме з волжанами "Хімік" зустрінеться з 23 жовтня в наступному поєдинку. Матч відбудеться на майданчику українців у Южному.

"Анкара", як і "Хімік", дебютувала в Єврокубку, тому напередодні такої події склад команди було значно посилено. Зокрема, на позицію центрового з іспанської "Сарагоси" перейшов серб Володимир Голубович (зріст - 213 см). Також в передню лінію був підписаний Давуд Камер (211 см) з турецького клубу "Олін Едірне". Атакуючу пару захисників тепер складають латиш Крістапс Валтерс (перейшов з іспанської "Фуенлабради") і американець Клей Такер (з турецької "Хачеттепе"), який свого часу грав у БК "Київ" та іспанському "Реалі".

Проте вже на старті поєдинку "Хіміку" вдалося нав'язати свій сценарій матчу супернику. Вдало влився в гру центровий южненців Артем Пустовий, залишив хороші враження на Євробаскеті. Йому вдалося "накрити" серба Голубовича. А далі у команди Карліса Мужнієкса своє слово сказали легіонери - Пол Ділейні, Ромео Тревіс і Джамал Шулер.

Саме завдяки вдалим діям в атаці "Хімік" вийшов уперед у середині третьої чверті. А у заключній 10-хвилинці з "Анкарою" взагалі відбулися незрозумілі метаморфози. Після триочкового від Шулера, який начебто подарував надію партнерам - 60:73, турецькі баскетболісти замовкли. Протягом кількох хвилин вони не набрали жодного очка. У підсумку, южненці довели матч до впевненої перемоги.

"ТЕД Анкара" (Туреччина) - "Хімік" (Україна) 60:84 (18:19, 16:20, 21:23, 5:22)

А: Голубович (23 + 10 підбирань + 4 втрати), Плісніч (8 + 5 підбирань), Ерденіз (7) Кавакліоглу (4), Валтерс (4 + 5 передач), Кандан (3), Такер (2), Камер (2), Озкан (1)

Головний тренер: Еркюмент Сунтер

Х: Тревіс (19), Шулер (16), Ділейні (15), Гейтенс (8), Рябчук (6), Попов (5), Фрейманіс (5), Коваленко (4), Пустовий (3 + 11 підбирань + 2 блокшота), Завадський (2), Прокопенко (1), Конєв.

Головний тренер: Карліс Мужнієкс.

Відзначимо, що 17 жовтня у головному баскетбольному турнірі Євролізі дебютуватиме київський "Будівельник". !zn

Читайте також:

Двох українських баскетболістів у НБА американці прозвали "вежами-близнюками"

"Будівельник" підписав колишнього баскетболіста "Майамі" і "Сан-Антоніо"

Презентовано логотип Євробаскету-2015 в Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі