"Будівельник" обіграв суперника по Євролізі на передсезонному турнірі

Поділитися
"Будівельник" обіграв суперника по Євролізі на передсезонному турнірі © iSport.ua
Київські баскетболісти зуміли на мажорній ноті завершити престижні змагання у Стамбулі, обігравши місцевий "Фенербахче" - найбагатший клуб Туреччини.

Київський баскетбольний клуб "Будівельник" на мажорній ноті завершив виступи на передсезонному турнірі Rixos Cup у Стамбулі. У матчі за 5-е місце кияни обіграли місцевий "Фенербахче" 86:78.

Раніше підопічні латвійського спеціаліста Айнарса Багатскіса програли в двох матчах в столиці Туреччини і поступилися чинному чемпіону Євроліги грецькому "Олімпіакосу" 72:80, а потім - "Ефес" 63:73.

Перемогу в турнірі відсвяткував "Олімпіакос" - греки обіграли у вирішальному матчі в напруженій боротьбі, яка перейшла в додаткову 5-хвилинку, турецький "Бешикташ" 87:86. Третя сходинка - за "Ефесом".

У поєдинку з майбутнім суперником у Євролізі, а заодно і найбільш забезпеченою команді Туреччини, тренерський штаб киян використав одну з останніх можливостей перевірити колектив в дію після передсезонної підготовки. А можлива перемога над сильним суперником могла подарувати значну порцію впевненості напередодні складного сезону.

Турецька команда підійшла до поєдинку не так відповідально, як "Будівельник": проти киян на майданчик вийшов напіврезервний склад. Втім, і граючи молодими баскетболістами "Фенер" міг створити проблеми українцям. За результатами першої половини матчу киянам вдалося відірватися від суперника на 6 очок. Проте вже на старті третьої чверті два триочкових від турків нівелювали перевагу. Ряд помилок досвідчених баскетболістів "Будівельника" подарував стамбульцам надію.

Але все-таки досвід взяв своє - кияни довели поєдинок до логічного завершення.

"Будівельник" (Україна) - "Фенербахче" (Туреччина) - 86:78 (24:21, 24:21, 14:22, 24:14)

Б: Стрелніекс (6 + 4 передачі), Эхерн (18), Доунс (19 + 13 підбирань), Горбенко (14 + 5 підбирань), Анісімов (16 + 5 підбирань + 3 блок-шота) - старт; Тищенко (6 + 6 підбирань), Анікієнко (4), Лебединцев (3)

Ф: Сипахи (14 + 4 передачі), Ерміш (5 + 6 підбирань + 5 передач), Махмутоглу (15 + 6 підбирань), Бірсен (14 + 6 підбирань), Айберк (4) - старт; Тюркильмаз (15), Маккалебб (5), Берк (4), Юртсевен (2), Прелдзич (0).

Двухочковые кидки: 21/41 (51%) - 21/37 (57%)

Триочкові кидки: 8/25 (32%) - 9/32 (28%)

Штрафні кидки: 20/26 (77%) - 9/13 (69%)

Підбори: 46-34; Передачі: 16-23; Втрати: 10-9;

Після турніру в Стамбулі Айнарс Багатскіс говорив про те, що найближчим часом його підопічним слід напружено попрацювати на тренуваннях.

"Однозначно потрібно поліпшити взаєморозуміння. Як між гравцями, так між гравцями і штабом". Справді вийшло так, що одні хлопці тренувалися з самого початку, а потім вже приїхали інші. Зараз, нарешті, ми зможемо попрацювати в повному складі. Головне, що у нас повинно бути - агресія, терпіння і рух", - зазначив латвієць.

Сезон для "Будівельника" стартує в Україні: перед Євролігою киянам доведеться зіграти кілька матчів у рамках чемпіонату Суперліги. А вже 17 жовтня "будівельники" проведуть зустріч з "Фенербахче".

Нагадаємо, що Євроліга стартує 17 жовтня - кияни проведуть дебютний поєдинок у головному турнірі клубів Європи саме з "Фенербахче". Крім турецького клубу суперниками киян будуть іспанська "Барселона", російський ЦСКА, сербський "Партизан" та французька "Нантер". !zn

Читайте також:

Презентовано логотип Євробаскету-2015 в Україні

Український баскетбольний талант став кращим європейцем на драфті НБА

Плей-офф НБА: "Майамі" захистив чемпіонський титул

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі