Грузія самостійно подала заявку на Євро-2020

Поділитися
© rgnews.net
Інфраструктури для прийняття Євро-2020 в Грузії явно недостатньо, однак влада висловлює впевненість, що зможе підготуватися до прийняття європейської першості з футболу.

Грузія подала заявку в Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) на прийняття у себе чемпіонату Європи з футболу 2020 року. Боротися за це право вона буде одна, незважаючи на те, що спочатку збиралася об'єднати зусилля з Азербайджаном.

За словами міністра у справах спорту і молоді Грузії Ладо Вардзелашвілі, ідея подати спільну заявку належала Баку, але після довгих переговорів було вирішено, що Грузія подасть заявку самостійно.

«Ми домовилися про те, що Азербайджан продовжить боротьбу за проведення Олімпіади (2020 року), а Грузія незалежно продовжить боротьбу за прийняття чемпіонату Європи з футболу 2020 року», - сказав Вардзелашвілі.

У середу, 16 травня, спливає термін подачі заявок на проведення Євро-2020. Одним з найбільш сильних суперників Грузії в боротьбі за це право є Туреччина.

УЄФА поки не робить коментарів щодо країн, які вже подали заявку і висловили бажання приймати у себе чемпіонат Європи в 2020 році. Публічну заяву буде зроблено в четвер.

Про те, що Грузія і Азербайджан хочуть подати спільну заявку на проведення чемпіонату Європи з футболу, стало відомо під час візиту президента Грузії Михайла Саакашвілі в Баку в березні цього року.

Грузинська сторона тоді висловлювала впевненість, що подача спільної заявки збільшує шанси на успішний результат справи.

Незважаючи на те, що спортивна інфраструктура обох республік залишає бажати кращого, багатий на нафтові ресурси Азербайджан відбудовується і оновлюється швидкими темпами.

Можливості Грузії в цьому плані набагато скромніші. Її існуючої інфраструктури для прийняття чемпіонату Європи явно недостатньо, однак влада висловлює впевненість, що зможе підготуватися до прийняття європейської першості з футболу.

За словами Вардзелашвілі, стадіони будуть побудовані в Батумі, Зугдіді, Горі та Гурії. Крім того, буде реконструйовано стадіон в Кутаїсі і обидва стадіони в Тбілісі.

Як повідомляють у Грузинській федерації з футболу, на даному етапі відомо, що для прийняття у себе чемпіонату Європи країна повинна мати дев'ять стадіонів, з них два - по 50 тис. місць, три - місткістю 40 тис., і чотири стадіони - від 30 тис . місць.

Крім того, до прийняття змагання повинні бути підготовлені транспортна інфраструктура та готелі. !zn

Читайте також:

Саакашвілі має намір побудувати на березі моря півмільйонне місто


Президент ФІФА визнав помилковість вибору Росії і Катару господарями чемпіонатів

В УЄФА назвали головні біди Євро-2012: дорогі готелі в Україні і польські дороги

За незаконне використання символіки Євро-2012 будуть саджати на 6 років

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі