Формула-1: заключний етап чемпіонату принесе пілотам вдвічі більше очок

Поділитися
Формула-1: заключний етап чемпіонату принесе пілотам вдвічі більше очок
До розіграшу першості у "Королівських перегонах" буде внесено корективи - щоб підвищити видовищність та інтригу у боротьбі між провідними гонщиками.

Стратегічна група "Формули-1" спільно з комісією домовилися про внесення змін до спортивного регламенту змагань. З наступного сезону команди і пілоти будуть отримувати у два рази більше очок за фінальний етап чемпіонату.

Таким чином організатори хочуть зберегти інтригу у чемпіонаті аж до останнього Гран-прі, що до цього не вдавалося - часто через домінування одного з гонщиків.

Нагадаємо, що в нинішньому сезоні Себастьян Феттель став чемпіоном світу за кілька етапів до фінішу першості-2013, чим по суті знизив інтерес вболівальників до заключних Гран-прі в Абу-Дабі, США і Бразилії. Втім у попередньому сезоні інтрига зберігалася до останнього: у перегонах у Бразилії тільки перемога виводила іспанця Фернандо Алонсо на перше місце в чемпіонаті. Однак він фінішував другим, а Феттель - шостим, що дозволило німцеві всього на три пункти випередити конкурента.

Як би там не було, але нововведення змусить гонщиків із кращим настроєм підходить до кінця чемпіонату.

Окрім того, було прийнято рішення про закріплення за пілотами команд постійних номерів, які вони можуть обрати на власний розсуд - від 2 до 99. При цьому перший номер буде закріплено за чинним чемпіоном - Себастьяном Феттелем, який може від нього відмовитися.

Ще одним нововведенням стане п'ятисекундний штраф, яким каратимуть пілотів за дрібні порушення в перегонах.

Іншим важливим пунктом у новому регламенті стало введення ліміту на бюджети команд, який набуде чинності з 2015 року. Для розробки правил буде створено робочу групу, до якої увійдуть фахівці FIA, команди-учасники і представники власників комерційних прав на проведення чемпіонату.

Також на засіданні ФІА своє перебування на посаді президента організації продовжив Жан Тодт: у француза на виборах не було конкурентів, через те, що єдиний суперник Девід Уорд кілька тижнів тому зняв кандидатуру з виборів, не спромігшись заручитися необхідною підтримкою. Таким чином, Тодт буде керувати федерацією протягом наступних чотирьох років. !zn

Читайте також:

Через політичні хвилювання в Таїланді скасували автоспортивне шоу "Перегони Чемпіонів"

Австралійський гонщик Марк Веббер покине Формулу-1 заради перегонів на Porsche

Чемпіону "Формули-1" насилу вдалося впоратися з "Ладою"

Дев'ятиразовий чемпіон світу з ралі буде виступати в кільцевих перегонах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі