Феттель завершив сезон у Формулі-1 черговою перемогою, повторивши досягнення Шумахера

Поділитися
Феттель завершив сезон у Формулі-1 черговою перемогою, повторивши досягнення Шумахера © f1news.ru
Німецький гонщик може незабаром затьмарити славу великого Міхаеля Шумахера.

Гонщик команди "Ред Булл" Себастьян Феттель захистив чемпіонський титул кілька перегонів тому, на заключному етапі сезону "Формули-1" у Бразилії здобувши дев'яту перемогу поспіль і 13-ту в чемпіонаті.

Таким чином, Феттель тріумфально виграв сезон-2013, залишаючи інтригу лише в першій його частині, коли на перемогу претендували Кімі Райкконен і Фернандо Алонсо. Саме іспанський гонщик "Феррарі" посів друге місце у загальному заліку. Третім став одноклубник Феттеля австралієць Марк Веббер - для нього цей сезон стане останнім у кар'єрі пілота Формули-1. Раніше Веббер оголосив про відхід в іншу серію перегонів.

ТАКОЖ: Феттель в ранзі чемпіона світу встановив рекорд "Формули-1", здобувши перемогу у восьмиих перегонах поспіль

"Сумно, що сезон закінчився, - сказав німець після тріумфу. - Мені вдалося виграти всі перегони після річної перерви - це неймовірно! У нас просто феноменальна машина, вона ставала все кращою і кращою. Перегони в Бразилії, по-моєму, вийшли цікавими. Я погано стартував, але зміг відігратися вже після першого кола, створити відрив, і потім контролював хід перегонів".

Феттель поліпшив рекорд "Формули-1" за кількістю перемог у Гран-прі поспіль. До цього по сім перемог поспіль здобували Міхаель Шумахер у 2004 році, а також Альберто Аскарі на стику сезонів 1952-1953.

Пілот "Ред Булл" заодно повторив успіх Шумахера 2004 року, коли той виграв 13 перегонів в сезоні. Втім, відсоток перемог більш іменитого німця вищий, бо дев'ять років тому у календарі "Формули-1" було на один старт менше. !zn

Читайте також:

Австралійський гонщик Марк Веббер покине Формулу-1 заради перегонів на Porsche

Прихід Кімі Райкконена у "Феррарі" може відродити лідерство легендарної стайні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі