ФФУ дано тиждень на подачу апеляції на рішення ФІФА

Поділитися
ФФУ дано тиждень на подачу апеляції на рішення ФІФА © uefa.com
Українська федерація подала лише частину апеляційної заяви - для розгляду звернення слід приготувати усі документи протягом семи днів, розповів Григорій Суркіс.

Почесний президент Федерації футболу України Григорій Суркіс заявив, що у ФФУ є 7 днів для подачі повного тексту апеляції на рішення дисциплінарного комітету ФІФА.

На даний момент українській стороні вдалося домогтися тільки призупинення покарання: відбірковий матч чемпіонату світу-2014 з Польщею відбудеться в присутності глядачів, а рішення про одноматчеву дискваліфікацію набуде чинності або пізніше буде скасовано за результатами подальшого розгляду.

"Поки апеляція подана частково, з окремими аргументами. Строк для подання повної апеляції закінчується 10 жовтня", - зазначив Суркіс.

Суркіс підкреслив, що на даному етапі українська сторона домоглася дуже важливої перемоги в умовах часового цейтноту. Він розповів, що в останні дні спільно з президентом ФФУ Анатолієм Коньковим було докладено багато зусиль для вирішення виниклої проблеми.

За його словами, футбольні функціонери звернулися до президента України Віктора Януковича. Після цього правоохоронні органи активізували процес виявлення тих осіб, на поведінку яких до української федерації було застосовано санкції. Суркіс також закликав українських уболівальників усвідомити, що повторення подібного явища на українських стадіонах може призвести до ще більш тяжких наслідків.

У свою чергу, Коньков звернувся до української громадськості та ЗМІ з проханням не політизувати ситуацію навколо матчів збірної України. Він також заявив, що під час матчу між збірною України та Польщі 11 жовтня в Харкові будуть прийняті серйозні превентивні заходи, в тому числі із залученням правоохоронних органів.

27 вересня дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення, що матч відбору до чемпіонату світу 2014 року між збірними України та Польщі пройде без глядачів. Крім того, даним рішенням збірної України заборонено грати на стадіоні "Арена-Львів" матчі під егідою ФІФА до закінчення відбірного турніру на чемпіонат світу 2018 року в Росії.

Нагадаємо, що матч Україна - Польща відбудеться 11 жовтня в Харкові на стадіоні "Металіст" о 21:00. !zn

Читайте також:

Фоменко викликав на вирішальні матчі відбіркового циклу лише одного новачка

"Металіст" дискваліфікований УЄФА з розіграшу Ліги Чемпіонів

Збірна України продовжила прогрес в рейтингу ФІФА

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі