Експерти порадили Маркевичу не експериментувати з Коноплянкою

Поділитися
Експерти порадили Маркевичу не експериментувати з Коноплянкою Данці не давали ступити Євгену Коноплянці і кроку © moskva.com
Лідер "Дніпра" не зумів допомогти своїй команді у розіграші Ліги Чемпіонів. За два матчі дніпропетровці не зуміли забити у ворота данської команди жодного м'яча.

Українські футбольні експерти радять головному тренеру дніпропетровського "Дніпра" Мирону Маркевичу не експериментувати і використовувати лідера команди і одного з кращих футболістів України Євгенія Коноплянку на звичній для нього позиції, на фланзі атаки.

До подібного після безславного вильоту дніпропетровців у третьому раунді кваліфікації Ліги Чемпіонів прийшли Йожеф Сабо - колишній тренер збірної України, "Динамо" і "Дніпра", а також Володимир Безсонов, який свого часу очолював і "Дніпро", та ще кілька українських клубів.

На їхній погляд, Мирон Маркевич припустився стратегічної помилки, коли вирішив перемістити півзахисника на позицію під нападаючими.

"Це був поганий експеримент від Маркевича, і безсумнівно є однією з причин фіаско "Дніпра". У Маркевича були серйозні проблеми зі складом, і він просто не знав, що робити", - цитує Йожефа Сабо "Український Футбол".

Нагадаємо, що "Дніпро" програв 0:2 "Копенгагену" у матчі третього раунду кваліфікації ЛЧ, проваливши гру в центрі поля і біля чужих воріт. Українські футболісти не зуміли нічого протиставити злагодженим діям суперника - як в обороні та атаці. Однією з причин невдачі можна вважати далеко не найкращу гру від лідера "синьо-біло-блакитних" Євгена Коноплянки.

- Маркевич вже виводив свою команду в наступний раунд після 0:0 вдома

Володимир Безсонов більш ґрунтовно прокоментував ситуацію з лівим хавом, який, на його думку, загубився на новій для себе позиції під нападаючим.

"Варіант з Коноплянкою і Матеусом, які фактично склали дует у нападі, став однією з помилок Маркевича. Мирон Богданович хотів придумати щось нове, але у випадку з Коноплянкою краще було залишити все, як є: футболіст має робити те, що у нього найкраще виходить", - цитує "Команда" експерта.

"Женя став бігати в пошуках м'яча по всьому полю, часто повертався до своїх воріт. А що з цього? Підхопить він м'яч, дійде до центру поля, а далі?...Підтримки у нього було - нуль", - каже Безсонов.

Додамо, що Маркевич по гарячим слідам, аналізуючи причини невдачі в Лізі Чемпіонів, турнірі, в якому "Дніпро" за два матчі не забив жодного гола, послався на відсутність двох виконавців - Івана Стрініча і Руслана Ротаня. Також наставник додав, що його команда потребує плеймейкера.

Нагадаємо, що "Дніпро" продовжить свої виступи у єврокубках і зіграє у плей-офф кваліфікації Ліги Європи проти хорватського "Хайдука". Матчі відбудуться у Дніпропетровську і Спліті відповідно 21 і 29 серпня. !zn

Читайте також:

"Чорноморець" покинув Лігу Європи без єдиного забитого гола

В УЄФА і ФІФА поки не отримували жодних документів від РФС щодо кримських команд

Безвольна поразка "Дніпра" - ганьба всього українського футболу, - експерт

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі