УЄФА повернула у Лігу Чемпіонів команду, що вилетіла після 1:6 у двох матчах

Поділитися
УЄФА повернула у Лігу Чемпіонів команду, що вилетіла після 1:6 у двох матчах Шотландці зуміли-таки здолати суперника: поза футбоольним полем і тільки завдяки його неуважності © facebook.com/CelticFC
"Селтік" із Глазго програв польській "Легії" у двох матчах. Від ганьби гранда шотландського футболу врятувала випадкова безглуздість, на яку УЄФА відреагувала блискавично - дискваліфікація поляків.

Шотландський "Селтік" отримав право зіграти у раунді плей-фф кваліфікації Ліги Чемпіонів, оскільки у складі польської "Легії", яка обіграла його на попередній стадії з загальним рахунком 6:1, у матчі на поле виходив дискваліфікований футболіст.

Як повідомляють на офіційному сайті УЄФА, шотландцям присуджена технічна перемога у другій грі з рахунком 3:0. Завдяки цьому вони вийшли в наступне коло кваліфікації Ліги Чемпіонів. Долю протистояння вирішив один гол, який "кельти" забили у Варшаві у першій зустрічі. Вона завершилася перемогою поляків 4:1, після чого мало хто вірив, що "Селтіку" вдасться врятуватися.

Спочатку так воно і виходило: "Легія" на виїзді при хорошій підтримці суперника з боку вболівальників зуміла двічі вразити ціль. Але в ситуацію втрутилася безглузда випадковість. Останні дві хвилини на полі провів польський захисник Бартош Берешиньский. Він не мав права брати участь у матчі, оскільки в минулому сезоні був дискваліфікований на три зустрічі єврокубків за вилучення в грі з кіпрським "Лімассолом" - ще в торішньому розіграші Ліги Європи.

"Дуже шкода, що в цьому сезоні ми не будемо грати в Лізі чемпіонів", - прокоментував подію президент "Легії" Богуслав Леснодорський.

Нагадаємо, що подібна ситуація трапилася і з представником України - київським "Арсеналом". У третьому раунді кваліфікації Ліги Європи-2012/13 кияни зустрічалися зі словенською "Мурою" і таким же чином потрапили в пастку з використанням дискваліфікованого футболіста. Щоправда на відміну від "Легії", менеджери команди і тренерський штаб могли просто не знати про покарання, бо футболіст-антигерой Ерік Матуку прийшов у команду в міжсезоння, а покарання заробив у попередньому клубі.

Як і в ситуації з польсько-шотландським протистоянням, його долю вирішив один гол: у повторній грі кияни майже відіграли дефіцит в три голи, але так і не дотиснули суперника - 2:0.

Відзначимо, що в раунді плей-офф Ліги Чемпіонів "Селтік" зіграє зі словенським "Марібором".

Нагадаємо, на стадії третього раунду кваліфікації з розіграшу Ліги Чемпіонів вилетів дніпропетровський "Дніпро", який за сумою двох зустрічей програв данському "Копенгагену" - 0:0 вдома і 0:2 на виїзді. !zn

Читайте також:

"Чорноморець" покинув Лігу Європи без єдиного забитого гола

В УЄФА і ФІФА поки не отримували жодних документів від РФС щодо кримських команд

Безвольна поразка "Дніпра" - ганьба всього українського футболу, - експерт

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі