Екс-тренер збірної України вивів Білорусь в 1/4 фіналу хокейного чемпіонату світу

Поділитися
Екс-тренер збірної України вивів Білорусь в 1/4 фіналу хокейного чемпіонату світу Дейв Льюїс (на задньому плані) вивів білорусів в 1/4 фіналу чемпіонату світу © IIHF
У Чехії проходить світовий форум у вищому дивізіоні. Після попередньої стадії визначені учасники плей-офф.

Серед восьми учасників плей-офф чемпіонату світу з хокею в чеських Празі і Остраві виявилася збірна Білорусі, яку нещодавно очолив колишній тренер України канадець Дейв Льюїс.

Білоруси на груповому турнірі посіли четверте місце, здобувши 4 перемоги в 7 матчах. Ще два рази команда Льюїса поступилася вже в овертаймі. На рахунку Білорусі таку ж кількість виграшів, що і у Росії. Ложкою дьогтю в цьому випадку можна вважати хіба що розгром від росіян - 0:7. Безсумнівно собі в актив "червоно-зелені" можуть занести і впевнену перемогу над збірною США 5:2. Американці привезли в Чехію молодіжний склад з чотирма представниками студентського хокею, але при це вони без проблем розібралися з Росією 4:2.

В 1/4 фіналу Білорусь зустрінеться з Канадою, яка виграла змагання в паралельній групі, здобувши 100-відсотковий результат з убивчою різницею закинутих і пропущених шайб - 49-14.

В інших матчах чвертьфіналу зустрінуться: США - Швейцарія, Швеція - Росія, а також Чехія - Фінляндія. Ігри першого раунду плей-офф відбудуться 14 травня.

Нагадаємо, що Дейв Льюїс очолював "синьо-жовтих" в сезоні-2010/11, однак тоді він покинув команду багато в чому із-за того, що не зумів вивести українців в топ-дивізіон на домашньому чемпіонаті світу в Києві. Втім, цього разу, по всій видимості Льюїс пробуде в розташуванні Білорусі довше, ніж в Україні.

На ЧС в Чехії визначилися і невдахи змагань - Австрія і Словенія. Ці збірні вже в третій раз вилітають з топ-дивізіону в такому складі - раніше вони покидали еліту в 2011 і 2013 роках. Втім, на наступний сезон вони повертаються назад. На чемпіонаті світу-2016 їх замінять Казахстан та Угорщина.

Читайте також: У "Кременчуці" запропонували відродити Кубок України з хокею

Збірна України з хокею зазнала невдачі на чемпіонаті світу в дивізіоні 1А, вилетівши в групу Ст. Українці в Кракові, де проходили змагання, програли у всіх п'яти матчах. Після завершення світової першості команду залишив головний тренер Олександр Годинюк.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі