Економічна криза завадила збірній України успішно виступити на Євробаскеті - ЗМІ

Поділитися
Економічна криза завадила збірній України успішно виступити на Євробаскеті - ЗМІ Українці не змогли вийти у плей-офф © eurobasket2015.org
Українська збірна вибула після групового етапу, програвши чотири матчі з п'яти.

Збірна України не зуміла вдало виступити на Євробаскеті-2015. Підопічні Євгена Мурзіна не змогли пройти свою групу, вигравши лише одну зустріч з п'яти.

Перед Евробаскетом багато хто з вболівальників вважав, що Україна, незважаючи на численні кадрові втрати, повинна виходити з групи з Литвою, Латвією, Бельгією, Чехією та Естонією. Грізним суперником в цьому сикстеті виглядала тільки литовська збірна. У підсумку ж конкуренція виявилася набагато серйознішою, ніж передбачалося - відразу три збірні з української групи опинилися в чвертьфіналі, а Литва взагалі стала фіналістом. При цьому Україна зуміла дати бій литовцям, програвши лише в кінцівці.

На думку "Обозревателя", важливою причиною, яка перешкодила українцям успішно виступити на турнірі, стала економічна прірва, яка розділяє Україну і її суперників. Приміром, у тій же Литві в останні п'ять років баскетбол щорічно приносить в бюджет країни 380 мільйонів доларів - кожен інвестований літ дає 40% прибутку. А за останні п'ять років баскетбол приніс литовській торгівлі $ 115 мільйонів. Також великий економічний ефект був отриманий від будівництва п'яти баскетбольних арен загальною місткістю близько 60 000.

У той же час в Україні баскетбол дотується державою, і ні про який прибуток мови не йде. А при нинішньому стані економіки домогтися чогось подібного Литві, на думку ЗМІ, просто неможливо.

Наголошується, що серед команд своєї групи Україна посідає останнє місце за ВВП, а також кількості баскетбольних клубів і передостаннє - за кількістю ліцензованих гравців (менше тільки у Латвії). Також, зазначає "Обозреватель", протягом 20 років український баскетбол в основному деградував або тримався на плаву, а домагатися значних результатів без гідного фінансування неможливо.

Читайте також: Збірна України завершила Євробаскет поразкою

Нагадаємо, єдину перемогу українці здобули над збірною Латвії, взявши реванш за поразку на Євробаскеті-2013.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі