Джокович втретє поспіль виграв підсумковий тенісний турнір АТР

Поділитися
Джокович втретє поспіль виграв підсумковий тенісний турнір АТР Новак Джокович третій рік поспіль перемагає на підсумковому турнірі
У минулому році сербський тенісист у вирішальному матчі підсумкового турніру впевнено переміг Рафаеля Надаля. Однак зараз титул дістався йому без боротьби - у фіналіста Роджера Федерера виникли проблеми зі здоров'ям.

Сербський тенісист Новак Джокович став триразовим переможцем підсумкового турніру АТР, який завершився в Лондоні.

Титул дістався Джоковічу без боротьби - другий фіналіст змагань, один з кращих гравців 21 століття швейцарець Роджер Федерер відмовився від виходу на корт з-за проблем зі спиною.

Подібна ситуація сталася вперше за всю історію проведення турніру, тому організатори пішли на нестандартний хід: глядачі, які прийшли подивитись битву двох лідерів світового тенісу в результаті спостерігали за показовим поєдинком, в якому Joko протистояв британець Енді Маррей. Серб переміг 8:5.

Додамо, що Joko став переможцем змагань у Лондоні в третій раз поспіль - 2012 він здолав у фіналі Федерера, а на наступний рік обіграв Надаля.

Відзначимо, що завдяки перемозі Джоковіч заробив 1500 рейтингових очок, і згідно з новою версією світовій табелі про ранги на 1190 балів випереджає Федерера, який йде другим. Нагадаємо, що швейцарець вийшов на друге місце в жовтні - з-за того, що іспанець Надаль пропускав кінцівку сезону за станом здоров'я. Але слід віддати належне Федереру - нинішній сезон він провів дійсно на своєму звичному рівні, і тепер скептиків подальших виступів 33-річного тенісиста явно поменшало.

Найкращий український тенісист Олександр Долгополов завершить рік швидше за все в межах топ-25. А Сергій Стаховський у рейтингу від 17 листопада займає 58 місце.

13 жовтня Еліна Світоліна стала четвертою українською тенісисткою, якій за свою кар'єру вдалося увійти в топ-30 рейтингу WTA. Світоліна домоглася цього звершення в 20 років.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі