"Донбасу" у КХЛ виписали "академічну відпустку": команда повертається в український чемпіонат

Поділитися
"Донбасу" у КХЛ виписали "академічну відпустку": команда повертається в український чемпіонат Гравцям "Донбасу" доведеться шукати нове місце роботи © iSport.ua
Політична та соціальна ситуація в Україні продовжує залишатися важкою та далекою від стабільності, а сам "Донбас" після того, як в результаті пожежі було серйозно пошкоджено арену "Дружба", тимчасово залишився без домашнього стадіону, пояснюють своє рішення у КХЛ.

Сезон-2014/15 у Континентальній хокейній лізі пройде без участі української команди - донецький "Донбас", як і очікувалося, не було допущено до змагань.

17 червня 2014 року у Москві відбулася зустріч президента Континентальної хокейної ліги Олександра Медвєдєва і президента "Донбасу" Бориса Колеснікова, під час якої керівники обговорили перспективи участі української команди в чемпіонаті КХЛ-2014/15.

Відомо, що політична та соціальна ситуація в Україні продовжує залишатися важкою та далекою від стабільності, а сам "Донбас" після того, як в результаті пожежі було серйозно пошкоджено аренуа "Дружба", тимчасово залишився без домашнього стадіону. Медвєдєв і Колесніков відзначили виняткову важливість участі "Донбасу" у КХЛ і цінність чемпіонату для спортивного та культурного життя регіону.

Детально обговоривши всі нюанси ситуації, що склалася, і оцінивши можливі шляхи її врегулювання, керівники клубу і ліги прийняли наступне рішення:

- у цілях збереження за "Донбасом" гарантованого місця у Континентальній хокейній лізі клуб входить до складу її акціонерів і отримує частку в ТОВ "КХЛ";

- у сезоні-2014/15 команда "Донбас" бере вимушену "спортивну академічну відпустку" терміном на один рік. Діючі в даний момент контракти хокеїстів і тренерів з "Донбасом" буде зафіксовано Континентальної хокейною лігою і "заморожено" на один рік. Для підтримки спортивної форми та розвитку професійної кар'єри гравцям "Донбасу" буде надано право укласти однорічні угоди з іншими клубами ліги, повідомляє офіційний сайт КХЛ.

Нагадаємо, що ще до того, як у Донецьку згоріла домашня арена "Донбасу", в КХЛ висловлювали стурбованість ситуацією на Донбасі, засумнівавшись у можливості донецької команди приймати поєдинки у себе вдома. Як варіант розглядали перевезти "Донбас" на одну з арен у Словаччині та Білорусі. А легендарний тренер київського "Сокола" та збірної України кінця 20-го століття Анатолій Богданов, що нині працює в російському "Торпедо" припустив, що донеччани могли б грати в Києві у Палаці спорту.

Втім, жоден з варіантів не вдався: судячи з усього, в першу чергу, через невпевненість самого керівництва "Донбасу" у стабілізації ситуації в регіоні.

Нагадаємо, що "Донбас" провів у КХЛ два сезони: у чемпіонаті-2012/13 він не пробився до плей-офф, а вже наступного сезону дійшов до другого раунду Кубка Гагаріна, де поступився майбутньому фіналісту празькому "Леву".

Раніше відомо, "Донбас" залишив головний тренер Андрій Назаров, який працевлаштувався у казахстанському "Барисі".

Відзначимо, що у "Донбасі" виступало близько 10 гравців збірної України, в тому числі і дворазовий володар Кубка Стенлі Руслан Федотенко.

Що стосується подальших перспектив донецької команди, то, швидше за все, вона буде виступати в українському чемпіонаті. Так само, як і "Молода Гвардія", яка грала у першості Молодіжної хокейної ліги - цей колектив швидше за все, переїде до Донецької області, міста Дружківка. !zn

Читайте також:

Україна буде представлена у хокейному єврокубку

Тренер "Донбасу" спростував інформацію про заборгованість з зарплати у клубі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі