"Донбас" відмовився грати у чемпіонаті України - хокеїстів відпустять в інші команди

Поділитися
"Донбас" відмовився грати у чемпіонаті України - хокеїстів відпустять в інші команди © hcdonbass.com
Майбутнє української першості з хокею як завжди перебуває в тумані. Тільки п'ять колективів підтвердили свою участь, і саме це стало причиною для відмови грати у змаганнях вчорашнього учасника КХЛ.

Донецький "Донбас" не братиме участь у чемпіонаті України, про що повідомляли раніше після того, як у Континентальній хокейній лізі українцям виписали так звану "академвідпустку".

Керівництво клубу вважає недоцільним брати участь у змаганнях, в яких підтвердило свою участь лише п'ять колективів, в тому числі і сам "Донбас", а також новостворена в Дружківці молодіжна команда "Альтаїр" і фарм-клуб "червоно-чорних" білоцерківський "Білий Барс".

"Черговим кроком донецького клубу стало подання заявки на участь у чемпіонаті України. Однак згодом з'ясувалося, що тільки п'ять клубів змогли підтвердити своє бажання зіграти на майбутньому турнірі. У зв'язку з цим, ХК "Донбас" вважає нелогічним утримувати гравців клубу від можливості працевлаштуватися у більш сильних чемпіонатах, що дозволяють підвищувати рівень їхньої майстерності та приймає рішення не брати участь в українських змаганнях сезону-2014/15", - сказано в заяві клубу.

Нагадаємо, фактично після пожежі на донецькій "Арені Дружба", де проводить домашні матчі "Донбас", у Континентальній хокейній лізі прийняли рішення відмовити українській команді в участі у чемпіонаті-2014/15. Незабаром команду почали залишати легіонери, виїхав з Донецька і головний тренер Андрій Назаров.

Трохи пізніше президент "Донбасу" Борис Колесніков виступив з пропозицією створити нову хокейну лігу в Україні: у ній планувалася участь 10 команд, які б представляли відразу декілька регіонів країни. Однак у підсумку, через фінансові труднощі свою участь у майбутньому сезоні підтвердили лише представники системи "Донбасу", а також київські "Дженералз" і ХК "Кременчук". Інші клуби, в тому числі і чемпіон України-2013/14 столичний "Компаньйон-Нафтогаз", фактично відсторонилися від процесу.

Нагадаємо, що "Донбас" брав участь в декількох чемпіонатах України: на рахунку донеччан - два чемпіонства. В минулому сезоні команда не грала у ЧУ, делегувавши туди фарм-клуб.

Додамо, що у Федерації хокею України поки обмежилися лише усними заявами про те, що чемпіонат у новому сезоні все-таки відбудеться. В якому вигляді і в які терміни - невідомо. !zn

Читайте також:

Україна буде представлена у хокейному єврокубку

Слідом за українським "Донбасом" від участі у чемпіонаті КХЛ відмовився чеський "Лев"

Легендарний тренер запропонував "Донбасу" переїхати до Києва - щоб зберегти місце в КХЛ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі