Через сім років український борець Ібрагім Алдатов знову завоював золото чемпіонату світу

Поділитися
Через сім років український борець Ібрагім Алдатов знову завоював золото чемпіонату світу Ібрагім Алдатов зійшов на вищий щабель п'єдесталу ЧС
Вдало стартували українські борці на світовому форумі у Будапешті, який почався на тлі повернення боротьби в олімпійську програму.

Український борець Ібрагім Алдатов (до 84 кг), перемігши у фіналі чемпіонату світу у Будапешті кубинця Рейніреса Салас-Переса, завоював перше на змаганнях золото для української збірної.

В кар'єрі Алдатова - це другий успіх подібного масштабу: на ЧС-2006 він ставав чемпіоном світу, проте тоді українець осетинського походження виступав у категорії до 74 кг.

У другий день турніру у столиці Угорщини срібло взяв Ален Засєєв (120 кг), який поступився у фіналі Хаджимураду Гацалову. А на старті змагань бронзу здобув представник України в категорії до 96 кг Павло Олійник, який навесні виграв чемпіонат Європи.

Зазначимо, що чемпіонат світу з боротьби проходить на тлі важливої події в історії цього виду: на Сесії Міжнародного олімпійського комітету боротьбу було повернуто в програму Ігор. Саме з цієї причини до світового форуму буде прикута підвищена увага.

Як повідомляє видання "Коммерсант", в лютому МОК рекомендував виключити спортивну боротьбу з програми Олімпійських ігор, після чого Міжнародна федерація об'єднаних стилів боротьби (FILA) провела значну роботу. Члени МОК тиждень тому на сесії у Буенос-Айресі проголосували за те, щоб спортивна боротьба була представлена у програмі літніх Олімпіад 2020-го та 2024 років. Значний вплив на це рішення здійснили нові правила боротьби, за якими нині будуть проводитися змагання в Будапешті.

Так, змінено порядок отримання очок у поєдинку, зокрема, якщо який-небудь з борців проявляє пасивність, тобто не проводить жодних дій на килимі, перебуваючи у стійці. Після історичної зустрічі у Буенос-Айресі президент ФІЛА Ненад Лаловіч, жартував, обіцяючи, що на нових правилах боротьби буде знатися навіть домогосподарка. Наскільки його слова відповідають дійсності, а також, що скажуть про нововведення самі спортсмени, дізнаємося вже після фінішу світового форуму.

Зазначимо, що після вільників у змагання вступлять борці греко-римського стилю, а також представниці жіночої боротьби. До речі, для українки Аліна Стадник-Махіні виступ на ЧС у Будапешті стане останнім у формі збірної України - вона вирушає в Азербайджан, де і продовжить свою кар'єру. За тим самим маршрутом, але минаючи Будапешт, поїхала Наталія Синишин. Раніше за азербайджанську команду почала виступати українка Марія Стадник. !zn

Читайте також:

Універсіада: ще кілька українських медалей у боротьбі

Олімпіада в 2020 році пройде в Токіо

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі