Боротьбу повернули у програму Олімпійських ігор

Поділитися
Боротьбу повернули у програму Олімпійських ігор Представники світової борцівської еліти радіють історичній перемозі © olympic.org
Чиновники Міжнародного олімпійського комітету завершили драму під назвою "Боротьба у програмі Олімпіади-2020" хепі-ендом для одного з найдавніших видів спорту.

Рішенням 125-ї Сесії Міжнародного олімпійського комітету, яка проходить в ці дні у столиці Аргентини Буенос-Айресі, боротьбу знову включено у програму Олімпійських ігор.

Один з найдавніших видів спорту повернувся на Ігри, випередивши софтбол/бейсбол і сквош.

Після того, як у лютому нинішнього року на виконкомі МОК цей вид спорту було виключено з олімпійської програми, починаючи з Ігор-2020, Міжнародна федерація боротьби (ФІЛА) провела численні реформи: змінила президента, налагодила діалог з МОК, внесла серйозні зміни до правил, зробивши боротьбу більш видовищним і зрозумілим видом спорту, нагадує ИТАР-ТАСС. Тепер спортсменів штрафують за пасивну поведінку, нагороджують очками за активність і технічні прийоми.

Президент ФІЛА Ненад Лаловіч обіцяє, що незабаром у боротьбі почнуть розбиратися навіть домогосподарки.

"Раніше були ситуації, коли навіть професіонали не розуміли, чому сутичка завершилася на користь того чи іншого борця. Відтепер такого не буде".

Під час фінальної презентації було зроблено акцент на рівноправності статей в цьому виді спорту - з 2016 року на Олімпійських іграх у жіночій боротьбі може розігруватися шість комплектів медалей замість колишніх чотирьох.

Зазначимо, що і в Україні всі борці зайняли активну позицію щодо подальшої долі свого виду на Олімпіадах. Нагадаємо, першу медаль для незалежної України на Олімпійських іграх приніс саме представник боротьби: В'ячеслав Олійник виграв золото на Іграх в Атланті-1996. !zn

Читайте також:

Переможцям Олімпіади у Сочі вручать медалі зі шматочками челябінського метеорита

Український борець Павло Олійник завоював золото чемпіонату Європи

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі