Через недовіру до російського "антидопінгу" Кличко може відмовитися від бою з Повєткіним

Поділитися
Через недовіру до російського "антидопінгу" Кличко може відмовитися від бою з Повєткіним © rtl.de
Російське антидопінгове агентство РУСАДА не викликає довіри у команди Володимира Кличка напередодні бою українця з Олександром Повєткіним.

Команда Володимира Кличка, чемпіона світу з боксу у суперважкій вазі за чотирма престижними версіями, готова відмовитися від бою проти регулярного чемпіона WBA росіянина Олександра Повєткіна. Причина - розбіжності, що виникли при обговоренні правил допінг-тестів боксерів.

Як дав зрозуміти в інтерв'ю авторитетному виданню boxingscene.com менеджер братів Бернд Бенте, табір українця не довіряє Російському антидопінговому агентству (РУСАДА) і вимагає передати контрольні повноваження Національному антидопінговому агентству NADA (Волонтерська анти-допінгова асоціація), що базується в Німеччині.

У свою чергу, промоутер Повєткіна Володимир Хрюнов запропонував компроміс, здатний задовольнити всі зацікавлені сторони. За його пропозицією, аналізи крові і сечі у боксерів прийме NADA, однак допінг-тести будуть одночасно обробляти NADA і РУСАДА.

Нагадаємо, що досить несподівано сторона Олександра Повєткіна, в особі російського бізнесмена Андрія Рябинського запропонувала поставити на бій близько 23 мільйонів доларів, з яких 17 може дістатися Володимиру Кличку. Бій Кличко - Повєткін запланований на 5 жовтня в Москві.

Відзначимо, що подібна ситуація з допінг-тестами сталася після поєдинку за чемпіонський пояс у важкій вазі за версією WBA між росіянином Денисом Лебедєвим і 41-річним ветераном Гільєрмо Джонсом з Панами, в якому перемогу технічним нокаутом здобув Джонс. Промоутер панамця Дон Кінг вимагав, щоб одна з проб, узята в його підопічного, була передана в американську лабораторію. У підсумку, сторони досягли-таки угоди і конфлікт було залагоджено на початковій стадії.

Втім, поки не повідомляється, як відреагувала на пропозицію російського менеджера команда Володимира Кличка. !zn

Читайте також:

"Українські Отамани" мають намір провести бій на НСК "Олімпійський"

Віталій Кличко все-таки вийде в ринг, терміни повернення поки не відомі

Дворазовий олімпійський чемпіон Ломаченко залишає аматорський бокс

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі