Букмекери віддають Суперкубок УЄФА "Реалу". Історія залишає шанси для "Севільї"

Поділитися
Букмекери віддають Суперкубок УЄФА "Реалу". Історія залишає шанси для "Севільї" © facebook.com/SevillaFutbolClubSAD/
12 серпня у британському Кардіффі відбудеться 39-й розіграш європейського трофею, в якому змагаються переможці двох основних клубних євротурнірів.

12 серпня у столиці Уельсу Кардіффі на арені "Кардіфф Сіті" о 22:45 розпочнеться протистояння двох іспанських клубів - "Реала" і "Севільї", які розіграють 39-й за рахунком Суперкубок УЄФА.

"Севілья", яка обіграла у фіналі Ліги Європи "Бенфіку", втретє побореться за трофей. Для "Реала", що переміг "Атлетіко" у фіналі Ліги Чемпіонів, це буде четвертий матч за трофей.

Букмекери впевнені в тому, що "Реалу" вдасться завоювати другий за рахунком трофей. На перемогу "Королівського клубу" можна поставити з коефіцієнтом 1,20, тоді як успіх "Севільї" котирується з показником 4,33.

Втім, історія та статистика не настільки категоричні: в активі "Реала" - чотири розіграші Суперкубка. Дивно, але факт: команда яка має в своєму активі 10 успішних сезонів в Кубку чемпіонів (Лізі Чемпіонів), обмежилася лише однією перемогою у Суперкубку. Справа в тому, що в 1970-х роках, коли розпочався розіграш турніру, мадридці не виділялися на міжнародній арені. А в 1980-ті перемагали лише у Кубку УЄФА, тоді як за Суперкубок грав переможець чемпіонських змагань і Кубку володарів кубків.

"Реал" вперше зіграв у Суперкубку в 1998 році, саме тоді, коли УЄФА ввело одноматчеву систему розіграшу трофея. Іспанці поступилися "Челсі" (ще не епохи Абрамовича) 0:1, а через два роки - турецькому "Галатасараю" Мірчі Луческу 0:1. Єдину перемогу "вершкові" здобули в 2002 році - переможено було голландський "Фейєноорд" 3:1.

"Севілья" має 50-відсотковий результат у Суперкубку: два роки поспіль "червоно-білі" перемагали в Кубку УЄФА і отримували право на зустріч з тріумфатором Ліги Чемпіонів. І в 2006 відбулося перше в історії іспанське дербі у Суперкубку - "Севілья" змагалася з "Барселоною" і обіграла її 3:0. Рік потому втім, севільці поступилися "Мілану" 1:3, однак перемога над каталонцями в 2006-му коштувала багато. Успіх "Севільї" в Суперкубку пов'язаний з ім'ям екс-тренера "Дніпра" Хуанде Рамоса - саме цей наставник був автором гучних міжнародних успіхів "червоно-білих" середини "нульових".

Так що у "Севільї" вже є досвід боротьби з іспанськими грандами в цьому турнірі, і саме цей факт може допомогти нинішній команди Унаї Емері. Примітно, що басконець за національністю Емері очолював в позаминулому сезоні московський "Спартак", і будучи вигнаним з Москви нетерплячим керівництвом, вже рік потому привів "Севілью" до перемоги в Лізі Європи.

"Реал" може запропонувати супернику ще один козир - несамовиту підтримку трибун у Кардіффі, рідному місті для зоряного гравця Гарета Бейла.

Зазначимо, що з 1998 по 2012 рік Суперкубок УЄФА незмінно розігрувався в Монако на стадіоні "Луї II". Тепер же місце проведення зустрічі щорічно змінюється. У 2013 році вона пройшла у Празі - перемогу здобула "Баварія", яка виявилася кращою за "Челсі" в серії пенальті - 5:4. !zn

Читайте також:

Хто на новенького: найкращий бомбардир ЧС-2014 влаштував революцію в гаманцях "Реала" і "Барселони"

Лондонський "Арсенал" розгромив чемпіона в матчі за Суперкубок Англії

Ліга Європи: "Дніпро" зіграє проти команди Мілевського, "Зоря" - з голландцями

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі